Oldal kiválasztása

Új elnök a turisztikai egyesület élén

Szerző: | 2016-04-07.

Böröcz Istvánt, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatóját választották meg a helyi turisztikai egyesület elnökévé. A korábbi vezető lemondott tisztségéről.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület legutóbbi közgyűlésén, a jelen lévő tagság egyhangúlag, az egyetlen jelölt, Böröcz Istvánt választotta meg az egyesület elnökévé. Az új elnök négy évre szóló mandátumot kapott, tisztségét június 1-től látja el.
Böröcz István hét évig volt az egyesület alelnöke, mint kérdésünkre elmondta: az önkormányzattal szoros együttműködésben képzeli el a munkát.

– Új városfejlesztési stratégiája van Fürednek, amely részletesen érinti a turisztikai fejlesztéseket, beruházásokat is – ehhez igazodunk majd. Nagyon fontosnak tartom, hogy kialakítsuk a város egységes marketingjét és koncentráljuk az erre fordítható forrásokat, hiszen jelenleg ez három részre tagozódik, az önkormányzat, a turisztikai egyesület és a Füredkult tevékenységére. Meggyőződésem, hogy az aktív-, a gyógy-, illetve a borturizmus nagy kitörési lehetőség a városnak, ezeken a területeken új ötletek, fejlesztések kellenek. Dolgozunk majd azon is, hogy a szezonon kívül új programokat tudjon kínálni Balatonfüred. Egy látványos adventi kivilágításról illetve egy őszi gasztronómiai fesztivál létrehozásáról van szó – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Böröcz István.

Az ülésen a leköszönő elnök Vászolyiné Dobrosi Ágnes ismertette a turisztikai egyesület idei akciótervét és részletesen beszélt a szervezet beadta új turisztikai pályázatról. Mint hangsúlyozta, a hatvanöt millió forintos uniós forrásból marketingre, brand építésre és az aktív turizmus hangsúlyozására költenének. Kiemelte, hogy Balatonfüred erős turisztikai és idegenforgalmi pozíciót vívott ki magának, de nagyon fontos a balatoni térségben való gondolkodás.
A beszámoló végén ismertette a tagsággal lemondásának okát is.

– A vezetői tisztségek összeférhetetlensége miatt mondok le az egyesület elnöki pozíciójáról. A BalatonBest Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként dolgozom tovább, úgy gondolom, hogy itt hasznosan tudom elősegíteni a térség versenyképességének növelését – mondta elérzékenyülve Vászolyiné Dobrosi Ágnes.
Mindkét szervezet (BalatonBest Térségi Turisztikai Kft. és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület) a Nemzetgazdasági Misztériumhoz adta be a pályázatát, ám azok elbírálásakor kiderült: a pályázati regisztráció szerint összeférhetetlen a két tisztség.

Az ülésen megválasztották az egyesület új felügyelőbizottságát is. A szavazatok alapján Bergmann Márta (Bergmann Cukrászda), Forsthoffer Ágnes (Margaréta Hotel) és Dobai András (Kredenc) kapott bizalmat.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004