150 éves a balatonfüredi vitorlázás

Jövőre lesz a Balatonfüredi Yacht Egylet alapításának 150. évfordulója, ami egyben a hazai és a füredi modern vitorlázás kezdetét is jelenti. Várják a füredi vitorlázáshoz kapcsolódó relikviákat.

Az ünnepi rendezvénysorozatra készülődve a Városi Helytörténeti Gyűjtemény a Balatonfüredi Yacht Clubbal együttműködve szeretné összegyűjteni a füredi vitorlázás fennmaradt emlékeit. Ezért várnak minden olyan tárgyi (jelvények, plakettek, eszközök, stb.) dokumentációs (plakát, meghívó, irat, stb.) vagy akár fénykép, dia, képeslap relikviát, amely kapcsolódik a balatonfüredi vitorlázás történetéhez.
Bővebb információ a Városi Helytörténeti Gyűjteményben (Balatonfüred, Blaha utca 3.) a bfhtgy@gmail.com e-mail címen vagy a +36/70/541-4741 telefonszámon.

A Balatonfüredi Yacht Club addig sem tétlenkedik, április utolsó napjaiban két, egymást átfedő regattával kezdődik az idei versenyszezon. A J/24 és Melges24 hajóosztályok versenyzői küzdenek nyolc futamban a flottabajnoki címekért, majd megrendezik a hagyományos Tolnay Kálmán László Emlékversenyt. Jövőre Balatonfüreden rendezik meg a J/24-es Európa-bajnokságot, így az idei regatta lesz a főpróbája a kontinensversenynek.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.