Oldal kiválasztása

Együtműködés Váccal

Szerző: | 2016-05-02.

Kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást kötött a város Váccal. Mindkét település részéről eltökélt szándék, hogy a partnerséget valós tartalommal töltsék meg.

A Jókai Napok keretében aláírt megállapodás szerint ebben az évben a két település közösen pályázik több hazai és európai programra, emellett, ha alkalom adódik, együttesen jelennek meg bel- és külföldi idegenforgalmi vásárokon, bemutatókon és fesztiválokon valamint együttműködnek a nyári, kiemelt kulturális és idegenforgalmi programok kialakításában.

Vác városa bekapcsolódik több füredi rendezvénybe, a Jókai Napok, az Anna-bál, a Könyv-Bor-Jazz fesztivál, a Művészeti Fesztivál, a Quasimodo Költőverseny és a Magyar Nyelv Napja alkalmával is találkozhatunk majd a Balaton parton a várost képviselő delegációval illetve fellépő művészekkel. Balatonfüred is csatlakozik több váci rendezvényhez, bemutatkozhat a XXIV. Váci Világi Vigalom programon, szerepet vállal irodalmi műsorokban, művészeti, zenei, képzőművészeti együttesei pedig vendégszerepelnek majd a Duna-parti városban.

– Egy ilyen megállapodásnak csak akkor van értelme, ha túlmutat a hivatalos szinten és valóban élő kapcsolat alakul ki a két város között. Mi eddigi partnervárosainkkal is arra törekedtünk, hogy az együttműködés nem csak egyetlen évre szóljon, így lesz ez Váccal is. Invitáljuk őket a legfontosabb rendezvényeinkre és megköszönjük, ha Balatonfüred is megmutathatja magát a Dunakanyar egyik meghatározó településén – fogalmazott Bóka István polgármester, az Anna Grand Hotelben tartott ünnepségen.

Fördős Attila Vác polgármestere a gálaesten kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a kultúra megőrzésére és ápolására, a két várost összefűzi az idegenforgalom, a kulturális turizmus, és a művészetek szeretete. – Kiállunk a kultúra mellett akárcsak Balatonfüred, hasonlóan a Balaton-parti városhoz mi is színházat alapítottunk. Nagy megtiszteltetés számunkra ez az együttműködés, bízom benne, hogy tartalommal tudjuk megtölteni – mondta a városvezető, aki külön felhívta a figyelmet Sajdik Ferenc hamarosan nyíló tárlatára.

A gálaesten fellépett Nagy Ildikó zongoraművész, Dónusz Katalin énekművész, Módri Györgyi színművész és Bánó Tamás gitárművész.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004