Bemutatkozik a Rizling Generáció

Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén. A fiatal borászokat tömörítő Rizling Generáció borkóstolója, a cél egyértelmű: népszerűsíteni a térség borait.

Május 14-én, szombaton rendezik meg a Rizling Tavasz ’16 borkóstoló rendezvényt a Füred Hotelben. A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászainak több mint 100 tételét kóstolhatják meg a borbarátok, sétáló kóstoló keretében. 21 kiállító – köztük a Csopaki Kódex és a Balatoni KÖR egyesületek tagjaival – több, mint száz borát lehet megkóstolni.
Az eseményen bemutatják a nemrégiben indult BalatonBor kezdeményezést is, így lehetőség adódik a szakmai zsűri által kiválasztott 21 BalatonBor és a 13 Hegybor minősítést elnyert tételek legtöbbjének megkóstolására is.

A vendégek szavazhatnak és meg is vásárolhatják a kedvenc boraikat.

A Rizling Generáció tavaly augusztus elején a Borhetek ünnepélyes megnyitóján jelentette be megalakulását. Az egyesület 25 tagpincészettel indult útnak a Balatonfüred-Csopaki borvidékről, köztük a legnagyobb termelőktől a kisebb kézműves borászatokig. A Generáció küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését, továbbá a térség idegenforgalmi vonzerejének növelését.

(X)

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.