Oldal kiválasztása

Hal- és Borünnep a parton

Szerző: | 2016-06-24.

Sült hal és bor a kínálat a Tagore sétányon álló pavilonokban, tele a part és a stég is. Többen mondogatják, hogy itt a Borhetek, pedig csak a Balatoni Hal- és Borünnep kezdődött el.

– A táj két legősibb mesterségének, a halászatnak és a borászatnak az ünnepe a mai. Ezek tették élhetővé és szerethetővé ezt a tájat, adtak megélhetést és egyben okot az örömre. Kristóf Attila közelmúltban elhunyt újságíró ötlete volt ez a rendezvény, 14. alkalommal vagyunk itt, külön öröm, hogy a programok ezreket vonzanak a térségbe – mondta Bóka István polgármester megnyitó beszédében.
A polgármester külön köszöntötte Balatonfüred testvérvárosának, Opatijának küldöttségét. Mint fogalmazott, a két település között hosszú évek óta szoros a kapcsolat, amely évről évre új lendületet kap.

Az ünnepélyes megnyitón, amelyen Szalóki Ági énekes is fellépett, Korzenszky Richárd tihanyi perjel áldását adta a bor és a gasztronómia ünnepére. Hangsúlyozta: ki kell törnünk a földhözragadt életünkből, ehhez kellenek az ilyen ünnepek. Kellenek események, amelyeknek együtt tudunk örülni.

Fotógaléria. Katt a kis képre.
{photogallery}3707{/photogallery}

A 14. alkalommal megrendezett program ezúttal is a bor- és gasztronómia jegyében zajlik. Vannak helyi borászok, kitelepült a Jásdi-, a Hudák-, a Koczor-, a Mészáros- és a Csiszár Pince, illetve a Lídia Borház, vendégként pedig a szekszárdi borvidék nedűi kóstolhatók. Így aztán a nehéz vörösöktől, a rozékon át az olaszrizlingekig, minden van a parton. A telhetetleneknek lesz ingyen borozás is, szombaton 18 órakor Nagy koccintás a sétányon.
A borok mellé balatoni hal dukál, – meg is találhatók a klasszikusok, a keszeg és a süllő, de vannak különlegességek is például a Malackrumpli-Biobalaton standján, és ígéretesen néz ki a sajtmanufaktúra kínálata is.

Még egész hétvégén tart a gasztro fesztivál, de közben lesz Sárkányhajó roadshow, Gitárfesztivál megnyitó, és ingyenes koncertek a parton. Idén is csatlakozott a rendezvényhez Tihany, Csopak és Paloznak is.
A vasárnapig tartó esemény részletes programja itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004