Oldal kiválasztása

Letarolta a vihar Füredet

Szerző: | 2016-07-14.

Jelentős károkat okozott a vihar a városban. Mindenütt kidőlt fák, letört faágak, több épület homlokzata is megrongálódott. A hetvenes években volt utoljára ilyen heves vihar.

160 bejelentés érkezett a térségből a katasztrófavédelemhez, Füredről nyolcvan. Több ház beázott, tetők, redőnyök és homlokzatok rongálódtak meg, helyenként akadozik az áramszolgáltatás. Több önkormányzati épületben is kárt okozott a diónagyságú jéggel, 100 km/órás széllel érkező vihar, a rendelőintézet sínylette meg a legjobban a jégesőt. A lezúduló csapadékot nehezen nyelte el a Balaton, a sétányon és a közvetlen utcákban nagyon magas víz gyűlt össze szerda este, a hordalék jelenleg is akadályozza a forgalmat.

Számos utcában, a Halászkert környékén, a Gyógy téren, a Horváth Mihály és az Ady utcában, a Szent István téri körforgalomnál is nagy fák dőltek ki. A Tagore sétány egész délelőtt le lesz zárva, itt is jelentős károk vannak a növényzetben, elpusztult madarak tetemei között zajlik a takarítás.
A Kékszalag ideje alatt kitelepülő borászati pavilonok jelentős részét megrongálta a vihar, információink szerint csütörtök estére a sátrak helyett már állhatnak a faházak és folytatódik a parti fesztivál.

Fotógaléria. Katt a kis képre.
{photogallery}3741{/photogallery}

– Az egész város területén jelentősek a károk, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Minden sérült fa esetében igyekszünk menteni a menthetőt, a Probio Zrt. teljes létszámmal illetve alvállalkozók bevonásával végzi a munkálatokat, bízom benne, hogy napról napra javul majd a helyzet – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István polgármester.

-A partról felfelé végezzük a munkálatokat, a letört faágaktól, a törmelékektől kell megtisztítani az utcákat, tereket. Már közvetlenül a vihar után, szerda este megkezdtük a kármentést, becslésem szerint egy hét kell ahhoz, hogy megtisztítsuk a várost, az más kérdés, hogy a vegetáció mennyi idő alatt heveri majd ki a vihart – válaszolta kérdésünkre Somogyi László a Probio Zrt. igazgatója, aki hozzátette: a strandokon viszonylag kisebb a kár.

A jégeső teljesen elverte a szőlőket is, a borászok szerint minimális termésre lehet csak számítani.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart