Oldal kiválasztása

Lyukasóra Füreden

Szerző: | 2016-09-02.

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a méltán közkedvelt Lyukasórát Füreden. Könnyed irodalmi sztorizgatás és persze hol könnyebb, hol nehezebb versfeladványok.

A Lyukasórát neves irodalmárok, Mészöly Dezső, Gyurkovics Tibor, Lator László, Lukácsy Sándor alapították, immár 21 éve. Ezúttal a Quasimodo Költőverseny nyitó programjaként Balatonfüredre látogatott az irodalmi esztrád műsor.
A hagyományokhoz híven költőkből, színészekből, irodalomárokból álló társaság kalauzolta egymást és az érdeklődőket a költészet izgalmas világába, olykor alig ismert területeire. Lackfi János, Lator László, Várady Szabolcs, Lanczkor Gábor, Tóbiás Krisztián költők és Kéri Kitty színművész egy-egy szabadon választott költeménnyel tették próbára egymás és a közönség irodalmi jártasságát.

A költemények és a költők megidézése során anekdoták, szellemes gondolatok is elhangzottak, na meg esetenként maga a megfejtés is, amiért könyvajándékok jártak. Terítéken volt többek között Petri György, Jókai, Kosztolányi, Szabó Lőrinc, Vas István, és Faludy György, utóbbi több verssel is.
Erre a két órára jó hangulatú irodalmi kávéházzá avanzsált a Blaha Étterem terme, a könnyed irodalmi sztorizgatás és fejtörők mellett még a Tempevölgy legújabb számáról is szó esett, amelyben egyebek mellett a Quasimodo költőverseny díjazott versei is olvashatók.

Az esten elhangzott ígéret szerint lesz még Lyukasóra Füreden.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004