Oldal kiválasztása

Mire gondolsz? – Kortárs szépírók gyerekeknek írt művei

Szerző: | 2016-11-25.

Megjelent a Mire gondolsz? című, kortárs szépírók gyerekeknek írt műveiből válogató kötet. A 160 oldalas, színes könyvet a balatonfüredi általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak rajzai illusztrálják.

A könyvben az ismert szerzők mellett, gyermekírók művei is olvashatók illetve olyan alkotók írásai, akiktől most először jelenik meg gyerekeknek szóló írás.

Szerzők: Ayhan Gökhan, Babiczky Tibor, Balázs Attila, Géczi János, Gömöri György, Gyárfás Endre, Jász Attila, Kiss László, Kiss Ottó, Kollár Árpád, Lackfi János, Lanczkor Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Nagy Márta Júlia, Oravecz Péter, Orcsik Roland, Pallai Károly Sándor, Praznovszky Mihály, Szabó Imola Julianna, Szabó Palócz Attila, Szentmártoni János, Szil Ágnes, Szőcs Géza, Tóbiás Krisztián, Tóth Kinga, Tóth Krisztina, Tömöry Péter, Vass Tibor, Vörös István, Weiner Sennyey Tibor, Zalán Tibor, Zsolnai György.

A Tempevölgy folyóirat még idén tavasszal írt ki rajzpályázatot a füredi általános iskolák alsós diákjainak a könyv illusztrálására. A kiadványban végül 31 tanuló rajza jelent meg. A Kisfaludy Galériában rendezett eredményhirdetésen és egyben a könyv bemutatóján, az iskolások a könyvben található versekből szavaltak el néhányat.
A rendezvény vendége volt Lanczkor Gábor, a kötet egyik szerzője, aki Gúfó, nagyapó és a hiúz című meséjét olvasta fel. A gyerekek rajzaiból kiállítás nyílt a Kisfaludy Galériában. A könyvet illusztráló tanulók, és a pályázatban részt vevő iskolák ajándékkönyveket kaptak.

A könyv Balatonfüreden a Lipták Gábor Városi Könyvtárban illetve a Vaszary Galéria könyvesboltjában kapható. Hamarosan elérhető lesz a bookline.hu-n és a Libri könyvesboltokban is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart