Oldal kiválasztása

Mentőmotorra gyűjtenek a Harley Fesztiválon

Szerző: | 2017-06-02.

Az Open Road Fest adománygyűjtést szervez, céljuk egy új mentőmotor árának összegyűjtése. Az eszköz nagy segítség a baleseti sérültek gyors ellátásában.

A mentőmotorosok minden nap versenyt futnak az idővel, és a halállal, mégis fele annyi rohammotor van, mint amennyire szükség lenne – vélekedett a Magyar Mentőmotoros Alapítvány elnöke Varsányi Zoltán.

Az adományozáshoz nem kell mást tenni, mint a fesztivál belépő mellé egy támogatói vouchert vásárolni a fesztivál webshopjában. Az Open Road Fest kiemelten fontosnak tartja, hogy a motoros közösséget, illetve a fesztiválozókat arra bátorítsa, támogassák a jótékonysági akciót, támogassák a Mentőmotoros Alapítványt.

– Minden perc számít. Az életveszélyes sérülést szenvedett betegek túlélési esélye, gyógyulási ideje, és annak sikeressége ugyanis azon múlik, hogy az első 10 percben milyen ellátást kapnak. Ilyen esetekre való a motor, hogy magas színvonalú ellátást nyújtson, és pillanatok alatt a helyszínre érjen. A mentőmotorok legnagyobb előnye, hogy gyorsak, és minden megvan rajtuk, ami egy rohamkocsiban is megtalálható. Alapvetően egy rohamkocsi szintű felszerelés van a motorokra összezsúfolva, speciális vérzéscsillapító, kötszer is van náluk, amit a hadsereg is használ – mondta Varsányi Zoltán.

10-12 millió forintba kerül jelenleg egy motor mentőmotorrá alakítása. Ebből maga a motor 4-5,5 millió forint, a matricák és a műszaki átalakítás, a megkülönböztető jelzés, további egy millió forint, a többi a mentési eszközöket biztosítja. A flotta jelenleg három nagymotorból és három robogóból áll, viszont jóval többre lenne szükség.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány 2009-ben alakult, azóta több ezer életet mentett. Csak a tavalyi évben 2460 riasztás érkezett hozzájuk, és egyéni rekordot is felállítottak: egy 46 kilométerre lévő balesethez, kevesebb, mint húsz perc alatt értek ki. – Évről évre egyre növekszik a mentések száma. Ha napi átlagot kéne vonni, akkor a mentőrobogók 6-9 riasztáshoz mennek ki a fővárosban 12 óra alatt, míg a mentőmotornál alacsonyabb ez a szám, 3-5 esetre tehető – tette hozzá az elnök.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004