Gitárfesztivál a városban

A spanyol Ricardo Gallén koncertjével elkezdődött a Nemzetközi Gitárfesztivál. Tizennyolc hazai és külföldi gitáros lesz hallható a július 1-jéig tartó rendezvényen.

A rendkívüli hőség ellenére zsúfolásig telt a Vaszary Villa Széchenyi terme, hogy meghallgassák Ricardo Gallen átszellemült játékát.

Újdonság, hogy idén a balatonfüredi lakosok ingyen látogathatják a fesztivál koncertjeit. A 12. alkalommal megrendezett fesztiválon idén is az esti koncertek után mesterkurzusokat tartanak a gitárművészek, a zeneiskolában pedig hangszerkiállítás várja az érdeklődőket. Itt cseh és görög hangszerkészítő mesterek remekeit lehet megtekinteni, de itt van egy német feltaláló új hangszertartó eszköze is.

Vasárnap szintén a Vaszary Galéria színpadán a francia Judicael Perroy ad majd koncertet.  A Ferencsik János Zeneiskolában a Pozsonyi J.K. Mertz Nemzetközi Gitárverseny győztese, az osztrák Nikolas Göhl zenél majd június 26-án hétfőn, kedden a Versenygyőztes magyar fiatalok elnevezésű esten Szalai Lotti, Nagy Márton és Fellegi Dávid lesz hallható ugyanitt.

Július 28-án, szerdán az Eötvös Zenei Alapítvány által támogatott, kiemelten tehetséges fiatalok állnak a zeneiskola színpadára Koncert Kohno-Sakurai mesterhangszereken című műsorukkal, csütörtökön pedig a bécsi Forum Gitarre Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje, a francia Antoine Morinérie mutatja meg a klasszikus gitárt tudását.

Részletes program itt.

A záróhétvégén pénteken a Vaszary Galéria színpadján a harmincötszörös versenygyőztes fiatal ukrán gitárművész, Marko Topcsii lép fel, szombaton pedig a fesztivál gitárzenekara és résztvevői adnak színes zárókoncertet a zeneiskolában.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.