Oldal kiválasztása

Ingyenes wifi a városban – Itt a legnagyobb a lefedettség

Szerző: | 2017-10-16.

Újra elérhető a nyáron kialakított ingyenes wifi szolgáltatás a város frekventált részein. Kijavították a rendszer hibáját, a nagy kapacitású hálózat a parti részen illetve a Jókai és az Ady Endre utca teljes hosszában érhető el. Ezzel Füred jelenleg a wifi hálózat tekintetében az ország legjobban lefedett városa.

Az elmúlt hetekben akadozó szolgáltatás hibáit kijavították, így újra elérhető Balatonfüreden az ingyenes wifi szolgáltatás. Az Antenna Hungária Zrt. biztosította rendszer a Tagore sétányon, a Zákonyi Ferenc úton illetve a Széchenyi úton (a Mol kútig,) a busz-, és vasútállomáson illetve a Jókai és Ady Endre utca teljes hosszában érhető el.

Az Antenna Hungária Zrt. kérdésünkre adott tájékoztatása szerint a rendszer használata teljesen biztonságos. A csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, a használat nem regisztrációhoz kötött, a rendszer azonban tartalomszűrést tartalmaz, azaz kétes tartalmakat nem lehet letölteni az ingyenes wifin keresztül.

A feltételek elfogadása és a bejelentkezés gombra kattintás után a felhasználó internet hozzáférést kap. A szolgáltatást 24 órán belül korlátozás nélkül lehet használni, ennek letelte után újabb regisztrációt követően tovább használható a hálózat.
A rendszer nagy kapacitású, a felhasználónkénti maximum fel és letöltési sebesség: 5/5 Mbit/s.  Az adatátviteli kapacitás hozzáférési pontonként 100 Mbit/s. A teljes szolgáltatás internet kapacitása: 900 Mbps.

Több tucat telepített vezeték nélküli hozzáférési pont biztosítja a rendszer működését, az úgynevezett access point-ok 40-50 méter sugarú környezetében érhető el a szolgáltatás. A wifi hálózat ettől távolabb is látható, de stabilan nem használható a gyenge jelszint miatt.

A hálózatra csatlakozáskor, legtöbb esetben (készülék függő), automatikusan nyíló bejelentkező felületre irányítja a felhasználót a rendszer. Abban az esetben, ha nem nyílik meg a bejelentkező felület automatikusan, akkor egy böngésző ablakban egy tetszőleges weboldal megnyitása után fog megtörténni az átirányítás a bejelentkező felületre.

A szolgáltatás egyelőre a FINA-BP2017_Free nevet viseli, hamarosan azonban már Balatonfüred-Free néven lesz elérhető. Jövő év januárjától a város veszi át a rendszer üzemeltetését, a tervek szerint nyitólapként egy folyamatosan frissített városkínáló oldal fogadja majd a felhasználókat a felületen.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004