Ingyenes wifi a városban – Itt a legnagyobb a lefedettség

Újra elérhető a nyáron kialakított ingyenes wifi szolgáltatás a város frekventált részein. Kijavították a rendszer hibáját, a nagy kapacitású hálózat a parti részen illetve a Jókai és az Ady Endre utca teljes hosszában érhető el. Ezzel Füred jelenleg a wifi hálózat tekintetében az ország legjobban lefedett városa.

Az elmúlt hetekben akadozó szolgáltatás hibáit kijavították, így újra elérhető Balatonfüreden az ingyenes wifi szolgáltatás. Az Antenna Hungária Zrt. biztosította rendszer a Tagore sétányon, a Zákonyi Ferenc úton illetve a Széchenyi úton (a Mol kútig,) a busz-, és vasútállomáson illetve a Jókai és Ady Endre utca teljes hosszában érhető el.

Az Antenna Hungária Zrt. kérdésünkre adott tájékoztatása szerint a rendszer használata teljesen biztonságos. A csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, a használat nem regisztrációhoz kötött, a rendszer azonban tartalomszűrést tartalmaz, azaz kétes tartalmakat nem lehet letölteni az ingyenes wifin keresztül.

A feltételek elfogadása és a bejelentkezés gombra kattintás után a felhasználó internet hozzáférést kap. A szolgáltatást 24 órán belül korlátozás nélkül lehet használni, ennek letelte után újabb regisztrációt követően tovább használható a hálózat.
A rendszer nagy kapacitású, a felhasználónkénti maximum fel és letöltési sebesség: 5/5 Mbit/s.  Az adatátviteli kapacitás hozzáférési pontonként 100 Mbit/s. A teljes szolgáltatás internet kapacitása: 900 Mbps.

Több tucat telepített vezeték nélküli hozzáférési pont biztosítja a rendszer működését, az úgynevezett access point-ok 40-50 méter sugarú környezetében érhető el a szolgáltatás. A wifi hálózat ettől távolabb is látható, de stabilan nem használható a gyenge jelszint miatt.

A hálózatra csatlakozáskor, legtöbb esetben (készülék függő), automatikusan nyíló bejelentkező felületre irányítja a felhasználót a rendszer. Abban az esetben, ha nem nyílik meg a bejelentkező felület automatikusan, akkor egy böngésző ablakban egy tetszőleges weboldal megnyitása után fog megtörténni az átirányítás a bejelentkező felületre.

A szolgáltatás egyelőre a FINA-BP2017_Free nevet viseli, hamarosan azonban már Balatonfüred-Free néven lesz elérhető. Jövő év januárjától a város veszi át a rendszer üzemeltetését, a tervek szerint nyitólapként egy folyamatosan frissített városkínáló oldal fogadja majd a felhasználókat a felületen.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.