Oldal kiválasztása

Tempevölgy – Irodalmi pályázat és kvíz

Szerző: | 2017-10-22.

A Tempevölgy folyóirat az Arany János emlékév apropóján már kiadott egy különszámot, most pedig irodalmi pályázatot is kiírtak, sőt honlapjukon kvízjátékkal várják a versek kedvelőit.

 

A Tempevölgy folyóirat irodalmi pályázatot írt ki 17-25 év közötti fiatalok részére a Magyar Nyelv Napja és az Arany János emlékév alkalmából. Az emlékévhez kapcsolódóan a szerkesztőség Arany János egy tetszőleges, szabadon választott versének, prózai munkájának átiratát vagy paródiáját várja.
A beérkező pályaművekből a zsűri által kiválasztott alkotásokat a folyóirat a Magyar Nyelv Napjára megjelenő különszámában közlik. A legjobbak meghívást kapnak a Magyar Nyelv Napja balatonfüredi rendezvényére is. A pályaművek beérkezési határideje: október 30. (E-mail: szerkesztoseg@tempevolgy.hu)

A folyóirat honlapján az Arany János emlékév alkalmából kvízjátékkal is várják az érdeklődőket 2017. szeptember és 2018. márciusa között. A havonta frissülő Arany 200 kvíz helyesen kitöltői között havonta tíz könyvjutalmat sorsolnak ki.

A Tempevölgy könyvsorozat is tovább bővül. Idén jelent meg Honoré Daumier híres karikaturista albuma, amely egyben a Vaszary Galéria kiállításának katalógusa is volt. A sorozat hamarosan megjelenő következő kötete Prágay János, balatonfüredi születésű 1848-as forradalmár könyve lesz. Prágay, eredetileg New Yorkban kiadott könyve volt az első, amely a forradalom eseményeivel foglalkozott.
Szintén a könyvsorozat részeként lát napvilágot a Cholnoky Viktor kismonográfia illetve egy, a hazai könyvpiacon hiánypótlónak számító népmese monográfia is. Hagyományosan a Tempevölgy által szervezett Jókai-konferencia előadásaiból is megjelenik egy tanulmánykötet, amely ezúttal Jókai Mór rövidprózáival foglalkozik – tudtuk meg Tóbiás Krisztiántól, a periodika főszerkesztőjétől.

Ebben az évben néhány ismeretterjesztő előadás szervezése is köthető az irodalmi laphoz. Tavasszal, Polihisztor címmel a humán és a reáltudományok közötti kapcsolatról tartottak konferenciát. Szeptemberben a Kiegyezés 150. Évfordulója alkalmából Szarka László, Halász Imre és Katona Csaba történészek mutatták be a korabeli viszonyokat Balatonfüredre vonatkoztatva is.
A Salvatore Quasimodo Alapítvánnyal közösen szervezték meg Tolnai Ottó irodalmi találkozóját és még hátra van két, helyi vonatkozásokkal is bíró tudományos tanácskozás. Az egyiken Vörösmarty Mihály a kortárs irodalomra gyakorolt hatását elemzik majd, a másikon A város, mint közösségi műalkotás lesz a téma.

A folyóirat idén több lapbemutatót tartott, Győrben, Hévízen, meghívott vendége volt a Tokaji Írótábornak, illetve egy erdélyi irodalmi körúton vett részt a Jelenkor, a Tiszatáj, az Élet és Irodalom valamint a Műút folyóiratokkal együtt.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van
  • Csak egy ötlet2024-02-13 18.37AgoraNem segítene, ha fényvisszaverő anyagból egy széles "láthatósági karkötő" lenne a biciklizőkön?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt