Oldal kiválasztása

Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesület

Szerző: | 2018-11-22.

A Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesületet a Veszprém Megyei Bíróság jegyezte be 2010-ben, a Balaton első kajak-kenu és evezős sportegyesületeként.

Az egyesület elsődleges célja a gyermekek oktatásával az ország egyik legeredményesebb sportágának, a kajak-kenunak az egyesület keretei között verseny- és tömegsport szintű honosítása az ország legnagyobb taván, a Balatonon. Felnőtt tömegsportágként a sárkányhajó, mint evezős sportág népszerűsítése.

Eddigi eredményeik a gyermek-oktatásban: Létrehozták bérleti megoldás keretében a kajak-kenu evezős telepet a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu területén. Képzett edző vezeti a heti háromszori edzést, tavasztól őszig vízen, téli időszakban pedig a torna- és edzőteremben. 2010 tavaszától az edzéseken és a nyári táborok keretében mintegy 60 gyermeket tanítottak meg evezni.

Eddigi eredményeik a felnőtt oktatásban: Balatonfüred 2010 júniusától elsősorban füredi lakosokból szervezett sárkányhajó-csapattal rendelkezik. A csapat heti háromszori edzés keretében sikeresen felkészült az országos sárkányhajó válogató versenyre, amit megnyert és az országos versenyen középmezőnyben végzett.

Az egyesület rendezvényszervező tevékenysége: A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2010-ben megszerezte a Sárkányhajó Világbajnokság rendezési jogát, a világbajnokság 2010. augusztus 28-án volt Szegeden. A szövetség a települések közötti országos versenyt a világbajnoksággal együtt indította Szegeden. Az országos döntőbe kerülés feltétele volt a területi versenyen való győzelem. A szövetség hét területi versenyt szervezett, amelyből a Nyugat- Közép-Magyarországi területi verseny rendezésére az egyesületet kérte fel. A rendezvény legreprezentatívabb és legsikeresebb volt a Roadshow-k közül.

További tervek: A Balatonon egyre több gyermeket megtanítani az egészséges életmódra és a sport szeretetére. Az egyesület tagjait különböző versenyeken elindítani. A sárkányhajót, mint egyre népszerűbb sportágat a Balatonon népszerűsíteni és ez által minél több programot létrehozni Balatonfüreden.
Egy állandó telephely létesítése, amely biztos hátteret ad a sportág fejlesztéséhez, bővítéséhez, mely csak pár méterre fekszik a vízparttól.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004