Félmilliárd a foglalkoztatásra

A foglalkoztatási gondok enyhítésére 554 millió forint pályázati támogatást nyert el Balatonfüred és Balatonalmádi önkormányzata. A program képzéseket és állásokat kínál majd.

A négy évre szóló foglalkoztatási paktum célja, hogy egymásra találjon a munkavállaló és a munkaadó.

Ma itt a térségben a munkaerő megtartása a feladat, valamint a munkát vállalni akaró ötven, hatvan évesek foglalkoztatásának megoldása – hangzott el a fórumon.

2017-ben a térségben alacsony, februárban 4,5, augusztusban 2,8 százalékos volt a munkát keresők aránya, többségüknek viszont csak általános iskolai végzettsége van, ezért is lehet a foglalkoztatási paktum egyik fontos feladata a szakképzés. A paktum résztvevői igyekeznek keretet adni a munkaerőpiaci szereplők hatékony együttműködésének. Finanszírozott képzéseket indítanak, amelyek kiszolgálják a térség gazdasági igényeit. A pályázat által a cégek bérköltség támogatást kaphatnak, a munkavállalókat pedig lakhatási, utazási juttatással támogatják.

A most induló országos program keretében az igényeket felmérve kialakítanak egy foglalkoztatási stratégiát, a pályázat vállalása alapján közel négyszáz munkát keresőnek ajánlanak munkavállalási lehetőséget a két térségben.

A Füred tévé tudósítása a fórumról.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.