Oldal kiválasztása

Lakásétterem Füreden

Szerző: | 2017-11-13.

Különleges gasztronómiai élménnyel kecsegtet a Balaton első lakásétterme. KonyhaArt névvel indult új kezdeményezés Füreden. Egyedi vendéglátás és meglepetések.

Bár már 2007 óta léteznek Magyarországon is lakáséttermek, még mindig viszonylag kicsi a népszerűségük. Eredetük Kubába vezet. Fidel Castro nem sokkal a kubai forradalom győzelme után bezáratta az általa imperialistának bélyegzett éttermeket, mire a leleményes kubaiak otthon kezdtek főzni egymásnak illetve az idővel betévedő turistáknak, akik az ötletet magukkal vitték Európába és Amerikába.

Találunk olyan lakáséttermeket, ahol profi séfek főznek és a gasztronómia csúcsalkotásaival örvendeztetik meg a látogatókat, de akad olyan is, ahol pusztán lelkes amatőrök kezében van a fakanál. Van, ahol speciális menükkel, vagy éppen egy-egy egzotikus ország gasztronómiai kultúrájával ismerkedhetünk meg. Balatonfüreden a tervek szerint mindegyik verzióból lesz majd egy-egy alkalom. Elegáns és modern, esetleg antik és polgári lakásban, profi séfek vagy a főzés szerelmeseinek tálalásában, a cél mégis közös: barátságos, meghitt hangulatban gasztronómiai élményt nyújtani másoknak.

A kétségkívül trendinek számító műfajban valószínűleg az egyedisége és a hagyományos vendéglátástól eltérő közvetlensége a legvonzóbb. Tökéletes választás azoknak, akik valamilyen családi ünnepet vagy üzleti vacsorát szeretnének lebonyolítani, akik szeretnek mást, vagy különlegeset kipróbálni, akiknek nem asztaluk a főzés, de szeretnek jókat enni, főleg jó hangulatban és társaságban.

A KonyhArt első estéjét már megtartották, a résztvevők szerint felejthetetlen élményt adott a Kocsis Bálint, mesterszakács, több híres étterem kreatív séfje, az egészségtudatos irányzat képviselője illetve Gyukli Krisztián füredi borász celebrálta alkalom.

A lakásétterem minden alkalommal más lesz, más séfé, más országé, más kultúráé lesz a főszerep. A tervek szerint havonta egy alkalommal tartanak összejöveteleket, legközelebb november 24-én.
A gasztronómiai különlegességre vágyók a KonyhaART Facebook csoportban találnak a lakásétteremről bővebb információkat.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004