Omega 55 – Jubileumi koncert különleges dalokkal

Az alakulásának 55 éves évfordulóját ünneplő Omega ad jubileumi koncertet Balatonfüreden. A zenekar több év szünet után Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezt adott ki, így a nagy, klasszikus dalok mellett új szerzemények is hallhatók lesznek a decemberi koncerten.

– Legalább tizenötször adtunk eddig koncertet Balatonfüreden, szinte mindegyik alkalommal esett az eső – kezdte a sajtótájékoztatót Kóbor János. Különleges koncertre készülünk, ez lesz a budapesti nagy koncert főpróbája. Két új számunk premierje itt lesz, még soha nem játszottuk őket színpadon. A Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéjével kezdődik majd a koncert, lesznek dalok az új lemezről és persze a legfontosabb húsz számunkat is előadjuk. Több órás koncertre készülünk – mondta Kóbor János, aki hozzá tette: csehül, németül, sőt lengyelül is énekel majd, illetve a saját átdolgozásukban előadják a Scorpions Still Loving You című világhírű dalát is.

A koncert december 19-én lesz a Balaton Szabadidő Központban. Részletek itt.

– A Volt egyszer egy Vadkelet lemezünkre felkerült az NDK egykori sztárzenekara, a Puhdys Der Grosse Magnet című száma, a legendás lengyel SBB Dziwny jest ten swiat című dala valamint az egykori Csehszlovákiából a Olimpic Jasná zprávája című szerzeménye. Ezeket a dalokat is eljátsszuk, igaz, egyelőre a cseh nyelvvel még akadnak problémáim – jegyezte meg Kóbor János, aki fájó szívvel emlékezett meg a tavalyi füredi koncertjükről, hiszen a fellépésük előtt látogatták meg a zenekar alapító tagját, a Szívkórházban kezelt Laux Józsefet, aki pár napra rá elhunyt.
– Épp most zajlik Benkő László műtétje, de ezúttal nem vagyok elkeseredett, biztos vagyok benne, hogy visszatér hozzánk – vélekedett az Omega frontembere a Vaszary kávézóban rendezett sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón részt vett Bóka István polgármester is, aki elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a városban adja egyik különleges koncertjét az Omega, amely egyébként nagy hatással volt rá, ismeri a zenekar összes lemezét.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.