Oldal kiválasztása

Omega 55 – Jubileumi koncert különleges dalokkal

Szerző: | 2017-12-01.

Az alakulásának 55 éves évfordulóját ünneplő Omega ad jubileumi koncertet Balatonfüreden. A zenekar több év szünet után Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezt adott ki, így a nagy, klasszikus dalok mellett új szerzemények is hallhatók lesznek a decemberi koncerten.

– Legalább tizenötször adtunk eddig koncertet Balatonfüreden, szinte mindegyik alkalommal esett az eső – kezdte a sajtótájékoztatót Kóbor János. Különleges koncertre készülünk, ez lesz a budapesti nagy koncert főpróbája. Két új számunk premierje itt lesz, még soha nem játszottuk őket színpadon. A Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéjével kezdődik majd a koncert, lesznek dalok az új lemezről és persze a legfontosabb húsz számunkat is előadjuk. Több órás koncertre készülünk – mondta Kóbor János, aki hozzá tette: csehül, németül, sőt lengyelül is énekel majd, illetve a saját átdolgozásukban előadják a Scorpions Still Loving You című világhírű dalát is.

A koncert december 19-én lesz a Balaton Szabadidő Központban. Részletek itt.

– A Volt egyszer egy Vadkelet lemezünkre felkerült az NDK egykori sztárzenekara, a Puhdys Der Grosse Magnet című száma, a legendás lengyel SBB Dziwny jest ten swiat című dala valamint az egykori Csehszlovákiából a Olimpic Jasná zprávája című szerzeménye. Ezeket a dalokat is eljátsszuk, igaz, egyelőre a cseh nyelvvel még akadnak problémáim – jegyezte meg Kóbor János, aki fájó szívvel emlékezett meg a tavalyi füredi koncertjükről, hiszen a fellépésük előtt látogatták meg a zenekar alapító tagját, a Szívkórházban kezelt Laux Józsefet, aki pár napra rá elhunyt.
– Épp most zajlik Benkő László műtétje, de ezúttal nem vagyok elkeseredett, biztos vagyok benne, hogy visszatér hozzánk – vélekedett az Omega frontembere a Vaszary kávézóban rendezett sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón részt vett Bóka István polgármester is, aki elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a városban adja egyik különleges koncertjét az Omega, amely egyébként nagy hatással volt rá, ismeri a zenekar összes lemezét.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart