Oldal kiválasztása

Balatonfüred 2017 – Milyen volt az év?

Szerző: | 2017-12-17.

Kétségkívül kalandos év volt. Története legnagyobb világversenyét rendezte meg a város, lelátót kapott a Balaton, és elkészült néhány nagyon várt beruházás, többek között már uszodában is lehet fürdeni.

A Harley fesztivál esetleges megrendezése mozgatta meg először a várost, pro és kontra sorjáztak az érvek, de aztán a mélygarázs építéséből lett igazi városi bestseller, – hónapokon át izgalomban tartva a várost, nem kevésbé a FINA világbajnokság miatt részlegesen lezárt Tagore sétány esete. Szabadon lehetett ereszteni a fantáziát, mindenki vérmérséklete szerint gyártotta vagy hitte el a különböző városi pletykákat.

A szezon egyébként is a világverseny jegyében telt, és hiába a sikeres rendezés, a mólón felvonuló több mint száz csinos modell, a helyiek hónapokon át azon lamentáltak, hogy most akkor több vagy éppen kevesebb vendég érkezett-e Balatonfüredre.
Közben elkészült a buszállomás, átadták a városi uszodát, kifejezetten igényes, modern belsőterek várják a látogatókat, és kiépült az ország legnagyobb lefedettségű közösségi wifi hálózata.

  • Képgaléria

Idén is sok program, fesztivál várta a Balatonfüredre érkezőket. Már áprilisban teltház volt. Hiába a parti építkezések, és a velük járó felfordulás, ment az elszánt vonulás: gyerekkel, kutyával, új barátnővel vagy baráttal, teljes sminkben vagy csak úgy otthonosan. Hamar jött a nyár is, a Kisfaludy és az elegáns Esterházy strand újabb látogatói csúcsot döntött.

Volt balatoni halünnep, a Blaha utca hétvégenként Borutcává avanzsált, most is rekkenő hőségben vonultak végig a szokásos útvonalon az Anna-bálra igyekvők, sőt idén először alternatív bált is tartottak, a lazább érdeklődők örömére. Elrajtolt és rendben lezajlott a Kékszalag és ugyan szűkebb sávban, de ismét kitelepültek a borászok is a sétányra, hogy a Borhetek zárja az idei kalandos nyarat.

Az őszre elkészült az egykori zsinagóga felújítása, és bár a felső városrész legrégebbi épületét rehabilitálták, szinte azonnal elkezdődött a polémia: jó-e ez így?

A Vaszary Villában aki szemfüles volt az év elején még elkaphatta a Rippl-Rónai illetve a Vasarely kiállítást, a galéria eddigi két legsikeresebb tárlatát, amelyek helyét Keleti Éva színészportréi és Duray Tibor alkotásai vették át. Részünkről a legnagyobb élmény mégis Tolnai Ottó látogatása volt, az egyik legnagyobb mesélő kortárs író a Quasimodo költőverseny keretében kapott életműdíjat.

És folytatódott az utóbbi időben már megszokott trend: a felmérések szerint Füred az ország leglátogatottabb helyei közé tartozik, a balatoni térségben pedig a legnépszerűbb város, ahol a belföldi és külföldi vendég is megtalálja a magáét.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004