Robotok az iskolákban

education, elementary school, learning and people concept - group of school kids sitting and listening to teacher in classroom from back

Az Európai Unió támogatásával mintegy 130 millió forintos fejlesztés kezdődhet meg a város általános iskoláiban. Több intézményben is modernizálják a tanuláshoz szükséges eszközöket, új szoftvereket alkalmaznak az oktatásban, a Radnóti iskolában pedig az épületet is korszerűsítik.

Hatvan millió forintot költenek a Radnóti Miklós Általános Iskola infrastruktúrájának fejlesztésére. Felújítják az épület elektromos hálózatát, kicserélik a folyosók, lépcsőházak burkolatát, új nyílászárókat építenek be, felújítják a tantermeket.
A beruházás részeként a tanuláshoz szükséges bútorokat és eszközöket is beszereznek, egyebek mellett több tucatnyi fejhallgatót, egy dvd lejátszót hangszórókat, mikrofonokat.

A munkálatok várhatóan a tavasszal kezdődnek, szeptemberben pedig már a megújított iskola várja a diákokat.

A digitális környezet fejlesztése elnevezésű pályázat keretében 73 millió forintból modernizálhatják a város három általános iskolájának eszközeit.
A projekt célja: az elektronikus média magabiztos alkalmazása a tanulásban, a szabadidőben, és a kommunikáció során.

A fejlesztés révén a Radnóti Miklós- és az Eötvös Loránd Általános Iskolában valamint a Fekete István Speciális Általános Iskolákban az eddigieknél színvonalasabb, érdekesebb tanórákat tarthatnak majd a pedagógusok, akik közül negyvenen, a program részeként, továbbképzéseken is részt vesznek.

A projekt kiemelt célja a tehetséggondozás, azaz a diákok mélyebb és több digitális tudásanyagot tartalmazó oktatása.
Többek között tableteket, interaktív táblákat, az élményszerű oktatást segítő digitális eszközöket kapnak az intézmények, sőt még egy 3d nyomtató is szerepel a fejlesztésben.

A pályázat révén mindegyik említett iskolában ezentúl úgynevezett Geomatech élményszerű természettudományos robotot alkalmaznak majd. A Geomatech rendszert arra találták ki, hogy a diákok megszeressék a matematikát és a fizikát, az okos eszközök, így telefon, a tablet vagy akár az interaktív tábla révén elvégezhető kísérletek által a tanuláshoz több sikerélmény kapcsolódjon.

Az iskolák felzárkóztatását elősegítő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, uniós forrásból valósulnak meg.

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.