Oldal kiválasztása

Pihenőpark, jégpálya, új szabad partszakasz

Szerző: | 2018-02-02.

Több jelentős beruházás kezdődik el idén, folytatódik a városfejlesztés. A programok révén új turisztikai látványosságokkal bővül Balatonfüred kínálata. Uniós pályázati pénzből a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mint konzorciumi vezető segítségével valósulnak meg a fejlesztések. Mutatjuk a látványterveket.

A Gyógyhelyfejlesztés elnevezésű projekt keretében egymilliárd forint pályázati támogatást nyert a város a Zákonyi sétányon álló mélygarázs fölötti terület kialakítására, pihenőpark létesítésére. A beruházás teljes költsége 1,3 milliárd forint lesz.

A GINOP pályázat keretében a mélygarázs fölött négy épületet alakítanak ki, ezek a kilencezer négyzetméteres területből 1200 négyzetmétert foglalnak majd el. A terület Halászkert felőli részén egy információs irodát illetve egy kétszintes épületet emelnek, itt kiállítótér illetve vendéglő kap helyet. A mellette épülő részben három üzlethelyiséget alakítanak ki, a terület északi részén pedig egy közösségi térként is funkcionáló kortárs galéria, divattörténeti kiállítóhely létesül.

A beruházás részeként mintegy 8 ezer négyzetméteren rendezik a zöldterületet, parkosítanak, gyalogos utakat létesítenek. Megépül egy telente, szezonálisan működő 60×15 méteres jégpálya is.

– A teljes beruházás munkálatait idén tavasszal szeretnénk elkezdeni, az építkezés alatt a szezonban a mélygarázs végig használható lesz. Szándékaink szerint a jégpályát a télen már lehet használni, az épületek pedig szerkezetkészek lesznek az év végére. Úgy tervezzük, hogy a jövő évi szezonra teljesen elkészül a beruházás. A három üzletet felölelő épületet, az önkormányzat saját forrásból építi meg. Az ingatlan városi tulajdonban marad, a szolgáltatásokat nyújtó vállalkozók bérlik majd a várostól – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István, polgármester.

  • Képgaléria

Szintén a pályázat részeként felújítják a Balaton Szabadidő Központ melletti szabadtéri színpadot, amely mobil tetőt is kap. Megújítják a nézőteret, öltözőket alakítanak ki, – az építkezés ez év szeptemberben kezdődik.
A Brázay strand illetve a horgász tanya egyhektáros területén egy mindenki számára nyitott közpark létesül, lesz itt csónak kikötő, panoráma stég, tematikus játszótér, szökőkút valamint étterem és ajándékbolt is. A terület fejlesztése októberben kezdődik.

770 millió forintból a Világörökségi helyszínek fejlesztésére kiírt program keretében megújul a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete, a jelenleg rossz állapotban, üresen álló, egykori Esterházy-kastély.

A tervek szerint a kastély rehabilitációja idén ősszel kezdődik. Felújítják a műemléki épületet és annak kertjét is. A felújított épületben nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki. Kiállító tér is létesül, itt Balatonfüred történetét bemutató tárlat nyílik, valamint itt kap helyet a Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökségi helyszíneit feltáró modern tárlat is.
A felújítás után az épület egész évben várja majd a látogatókat.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője szerint a fejlesztések még vonzóbbá teszik Balatonfüredet. Mint mondta, évről évre egyre több turista látogat el a Balatonhoz, Füred a térség egyik kiemelkedő turisztikai célpontja, ezért fontos a város további fejlesztése.

[bs-white-space desktop-ws=”36″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004