Oldal kiválasztása

Több pénzt kérnének a balatoni fejlesztésekhez

Szerző: | 2018-02-19.

Levélben tájékoztatná a Balaton Fejlesztési Tanács a kormányt arról, hogy a kisebb településeket érintő fejlesztések megvalósítása veszélyben van. Az építőiparban drasztikusan, 30-40 százalékkal emelkedtek az árak, így több tíz vagy 100 millió forinttal is többet kell kifizetni a fejlesztésekért, mint amennyit a települések a pályázatokon elnyertek.

Az építőiparban jelentősen emelkedtek az anyagárak és a tervezői díjak is, ezért ahogy a Modern Városok Programban a megyei jogú városoknál, úgy a kisebb településeket érintő fejlesztések keretösszegét is meg kell emelni – hangzott el a BFT legutóbbi ülésén, amelyen szó volt arról is, hogy a Balatonnál idén több beruházás is megkezdődik.

Jól haladnak a balatoni fejlesztések – erről beszélt Molnár Gábor a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az ülésen. A kormányhatározat végrehajtása sikeres, így a legtöbb beadott pályázatot már elbírálták és hamarosan megkezdődhetnek a beruházások a Balatonnál.
Ilyen lesz a viharjelző rendszerek modernizálása, a tó vízminőségének javítása, valamint az ökológiai és biológiai szisztéma fenntartásának elősegítése. A Balaton vízgazdálkodásával kapcsolatos fejlesztéseket 41 milliárdos hazai forrásból valósítják meg, a tervek szerint még idén nekilátnak a munkának.

A Kisfaludy Program kapcsán elhangzott: immár országos szinten is a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Zrt. felügyeli a szállodák, hotelek, panziók pályázatait, illetve a fejlesztéseket. Itt 46 milliárdnyi forrás áll a rendelkezésre 2020-ig ütemezetten.

A Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén a résztvevők arról szavaztak egyhangúlag, hogy levélben jelzik a kormány felé, hogy a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert összegek nem fedezik a beruházások költségeit.

[bs-white-space desktop-ws=”36″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart