Oldal kiválasztása

Új, szabad park a vízparton

Szerző: | 2018-02-26.

Nem sűrűn fordul elő a Balatonnál, hogy elzárt vízparti területet nyissanak meg a nagyközönség számára. Balatonfüreden ez a szándék. Egyhektáros területen új, bárki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Látvány csónakkikötő, panoráma stég, szabad park közvetlen vízkapcsolattal.

A sok városi fejlesztés között várhatóan ez lesz az egyik legnépszerűbb, hiszen új, nyitott partszakaszt vehetnek majd birtokba az idelátogatók.
A vízparti telken parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt illetve kölcsönzőt. A szolgáltatás tavasztól őszig lesz elérhető, a dizájnos csónakok használata több korosztálynak is örömöt okoz majd.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, hinták, látványszökőkút és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.

A parkban a vízparthoz köthető különböző interaktív elemeket is létesítenek, a tervezők szándéka szerint, ezek az új attrakciók nemcsak a gyerekek számára lesznek érdekesek.

A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására építenek egy éttermet és ajándékboltot, az épületben kap helyet a nyilvános illemhely is.

A horgászok sem maradnak hoppon, az ingatlanon építenek egy horgász klubházat, minimális szálláskínálattal, a város keleti és nyugati részén pedig új horgászhelyek kialakításával igyekeznek megfelelni az egyre élénkebb horgász turizmus elvárásainak.

Az októberben kezdődő fejlesztés során a Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, jelenleg Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet nyitják össze.
A gyógyüdülőhelyek zöldfelületi attrakcióinak fejlesztésére kiírt uniós pályázaton 270 millió forintot nyert a város, az önrész hozzáadásával ebből készül el a beruházás.

[bs-white-space desktop-ws=”36″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004