Oldal kiválasztása

Balatonfüredi lesz az ország tortája?

Szerző: | 2018-03-03.

Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája pályázatot. A kezdeményezés évről évre egyre népszerűbb, a díjnak nagy presztízse van a hazai cukrászdák között.

Ezúttal mintegy harminc torta közül választotta ki a zsűri azt a hatot, amelyek esélyesek lehetnek a díjra. Elsősorban a kreatív ötleteket díjazta a zsűri, azokat a tortákat melyek csak természetes alapanyagokat tartalmaznak.

A balatonfüredi cukrász, Bergmann Nándor, két tortájával is érdekelt a döntőben. Így az Aranyalma illetve a Hamvas szilva tortának (képünkön) komoly esélye lehet a győzelemre.
A füredi torták a dunaföldvári cukrász Tóth Norbert Szimpla nevű tortájával, a komáromi Sztaracsek Ádám Komáromi kisleány valamint a Hunyadi gesztenyés süteményeivel, és a nagykőrösi Marsa Éva Heléna Velemi vaníliás gesztenye tortájával versenyeznek a fődíjért.

A verseny korábbi győzteseit illetve nagy múltú cukrászdák cukrászmestereit felvonultató szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdeti majd ki a győztest. Újrakóstolják a kiválasztott legfinomabb hat tortát, konzultálnak a készítőikkel majd végül pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először a nagyközönség, az ország számos cukrászdája árusítja majd a díjazott süteményt – olvasható a pályázat közleményében.

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart