Balatonfüredi lesz az ország tortája?

Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája pályázatot. A kezdeményezés évről évre egyre népszerűbb, a díjnak nagy presztízse van a hazai cukrászdák között.

Ezúttal mintegy harminc torta közül választotta ki a zsűri azt a hatot, amelyek esélyesek lehetnek a díjra. Elsősorban a kreatív ötleteket díjazta a zsűri, azokat a tortákat melyek csak természetes alapanyagokat tartalmaznak.

A balatonfüredi cukrász, Bergmann Nándor, két tortájával is érdekelt a döntőben. Így az Aranyalma illetve a Hamvas szilva tortának (képünkön) komoly esélye lehet a győzelemre.
A füredi torták a dunaföldvári cukrász Tóth Norbert Szimpla nevű tortájával, a komáromi Sztaracsek Ádám Komáromi kisleány valamint a Hunyadi gesztenyés süteményeivel, és a nagykőrösi Marsa Éva Heléna Velemi vaníliás gesztenye tortájával versenyeznek a fődíjért.

A verseny korábbi győzteseit illetve nagy múltú cukrászdák cukrászmestereit felvonultató szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdeti majd ki a győztest. Újrakóstolják a kiválasztott legfinomabb hat tortát, konzultálnak a készítőikkel majd végül pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először a nagyközönség, az ország számos cukrászdája árusítja majd a díjazott süteményt – olvasható a pályázat közleményében.

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.