Oldal kiválasztása

Füredi Tavaszi Fesztivál – Hosszú hétvége programokkal

Szerző: | 2018-03-11.

Tavaszi hosszú hétvége és a város a maga megunhatatlan kulisszájával, programjaival. Megelevenedő márciusi forradalom, reformkori séta, fáklyás felvonulás a hangulat kedvéért. Szalonna és Bandája koncert, színházi előadás, és a költő zseni versei-Hobo modorában.

 

Március 15. és 18. között rendezik meg a városban az VI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-1849-es márciusi forradalom, hol másutt, mint a reformkori városrészben. Kéri Kitty, Szalma Tamás valamint Kalló Zoltán közreműködésével, a Jókai hajóról leszálló Noszlopy Gáspár seregét követhetjük majd a parton.
Lesz forradalmi haddelhadd a Balatonfüred Néptánc Együttessel, bábszínházi előadás,
egy monodráma segítségével pedig Szendrey Júlia alakja és gondolatai is megidéződnek. A Jókai obeliszk elől fáklyás felvonulás indul.

Itt lesz Pál István azaz Szalonna és Bandája. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, akik a füredi koncertjükön is a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikáit szólaltatják majd meg.

A Füredi Tavaszi Fesztivál részletes programja itt.

Szombaton a Vaszary Alkotóműhelyben Zalka Imre vándorfotográfus várja azokat, akiket érdekelnek a korabeli fotóeljárások. A program izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Petőfi Sándorról egyetlenként fennmaradt fotó mintájára a korabeli technikához hasonló képet alkot majd a fotográfus.
Idén is lesz Pörköltészet, amolyan irodalmi menza, este pedig a Könnyek nélkül című zenés est tárja elénk az ország egyik legszebb és legnépszerűbb színésznőjének, Muráti Lilinek az életét.

A fesztivál vasárnap zárul, népi játszótér várja a kisebbeket, hogy aztán délután Ady Endre dörgedelmeit hallhassuk Földes László, Hobo előadásában. A sajátos költői estről részletek itt.

A különböző műfajokat felvonultató fesztivál minden esztendőben a megújulás, a tavaszi újjáéledés üzenetét hordozza, így lesz ez idén is.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004