Oldal kiválasztása

Füredi Tavaszi Fesztivál – Hosszú hétvége programokkal

Szerző: | 2018-03-11.

Tavaszi hosszú hétvége és a város a maga megunhatatlan kulisszájával, programjaival. Megelevenedő márciusi forradalom, reformkori séta, fáklyás felvonulás a hangulat kedvéért. Szalonna és Bandája koncert, színházi előadás, és a költő zseni versei-Hobo modorában.

 

Március 15. és 18. között rendezik meg a városban az VI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-1849-es márciusi forradalom, hol másutt, mint a reformkori városrészben. Kéri Kitty, Szalma Tamás valamint Kalló Zoltán közreműködésével, a Jókai hajóról leszálló Noszlopy Gáspár seregét követhetjük majd a parton.
Lesz forradalmi haddelhadd a Balatonfüred Néptánc Együttessel, bábszínházi előadás,
egy monodráma segítségével pedig Szendrey Júlia alakja és gondolatai is megidéződnek. A Jókai obeliszk elől fáklyás felvonulás indul.

Itt lesz Pál István azaz Szalonna és Bandája. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, akik a füredi koncertjükön is a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikáit szólaltatják majd meg.

A Füredi Tavaszi Fesztivál részletes programja itt.

Szombaton a Vaszary Alkotóműhelyben Zalka Imre vándorfotográfus várja azokat, akiket érdekelnek a korabeli fotóeljárások. A program izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Petőfi Sándorról egyetlenként fennmaradt fotó mintájára a korabeli technikához hasonló képet alkot majd a fotográfus.
Idén is lesz Pörköltészet, amolyan irodalmi menza, este pedig a Könnyek nélkül című zenés est tárja elénk az ország egyik legszebb és legnépszerűbb színésznőjének, Muráti Lilinek az életét.

A fesztivál vasárnap zárul, népi játszótér várja a kisebbeket, hogy aztán délután Ady Endre dörgedelmeit hallhassuk Földes László, Hobo előadásában. A sajátos költői estről részletek itt.

A különböző műfajokat felvonultató fesztivál minden esztendőben a megújulás, a tavaszi újjáéledés üzenetét hordozza, így lesz ez idén is.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart