Oldal kiválasztása

Segít a foglalkoztatásban

Szerző: | 2018-03-20.

Nagyot változott a magyar munkaerőpiac az elmúlt években. 2010-hez képest a Balatonnál közel harmadára esett vissza a munkát keresők száma. Ma inkább munkaerőhiány van az idegenforgalomban és a kereskedelemben, ami nagyban hátráltatja a térség gazdasági fejlődését. Ezért is nagy segítség, az a vissza nem térítendő 554 millió forint, amit Balatonfüred és Balatonalmádi városa a Veszprém Megyei Kormányhivatallal mint szakmai partnerrel nyert el térségi foglalkoztatási együttműködésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, az úgynevezett TOP keretében.

A projekt célja, hogy a program keretében olyan finanszírozott képzéseket indítson, amelyek kiszolgálják a térség gazdasági szereplőinek igényeit. A létszámbővítést megvalósító cégek bérköltség támogatást kaphatnak, a munkavállalókat pedig lakhatási, utazási juttatással támogatják.

A munkáltatók legfeljebb 8 havi bérköltség támogatást vehetnek igénybe 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett. A munkavállalók számára pedig megtérítheti a munkába járás költségének 100 százalékát a program, amennyiben a munkavállaló tömegközlekedést használ a munkahelye eléréséhez.

Balatonfüred és Balatonalmádi önkormányzata és a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2020-ig tartó Foglalkoztatási Paktumot kötött a pályázatban foglaltak megvalósítása érdekében. Balatonfüreden pedig a polgármesteri hivatal épületében megkezdte működését a Paktum Iroda, amely várja a Paktumhoz csatlakozni kívánó munkaadók és munkát vállalni szándékozó álláskeresők érdeklődését, jelentkezését.

A Paktum Iroda elérhetősége: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.
telefon:87/581-225, email cím: gajdosattila@balatonfured.com ,
honlap: www.furedalmadipaktum.hu .

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Carmina Burana

2024-03-10. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Kortárs táncszínház.

< 2021 >
Augusztus

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004