Oldal kiválasztása

Modernizálják a szívkórházat

Szerző: | 2018-04-03.

Befejeződött az intézmény kórtermeinek felújítása, 112 modern szoba áll a betegek rendelkezésére. Az intézmény fejlesztése ezzel nem áll meg, egy országosan is kuriózumnak számító betegazonosító rendszert vezetnek be az Állami Szívkórházban. A pályázati forrásból finanszírozott új rendszer ősztől működik majd.

Az elmúlt időszakban a kórház betegszobáinak több mint hatvan százalékát felújították, így 112 teljesen megújított szoba áll a betegek rendelkezésére. A főépületben egy tucatnyi kórterem fürdőszobát kapott, kicserélték a folyosók burkolatát, és új nyílászárókat kapott az A épület.

A 300 millió forintos felújításokat több pályázat fedezte, a munkálatok közel egy évig zajlottak, úgy, hogy közben biztosították a folyamatos és zavartalan betegellátást – hangzott el a legutóbbi tanácsülésen.

A fejlesztések folytatódnak, hiszen egy uniós pályázat részeként az intézményben kiépítik a vezeték nélküli hálózatot, ami nemcsak komfortosabbá teszi a betegeknek az itt tartózkodást, hanem lehetővé teszi a betegágy melletti azonnali vizsgálatkérést vagy gyógyszerelést. Országosan is egyedülálló újdonság, hogy az orvosok a medikai rendszerhez csatlakozó mobileszközzel a beteg karszalagján lévő vonalkódot leolvasva azonnal hozzájutnak a legfontosabb információkhoz a páciensről.

– Egy komplex, a betegellátás színvonalát növelő informatikai fejlesztés előtt állunk. A 90 millió forint pályázati pénzből olyan változtatásokat tudunk finanszírozni, amelyek révén gyorsabb és pontosabb lesz a betegellátás. Emellett az intézet higiéniai szolgáltatásait is jelentősen bővítjük – fogalmazott Dr. Veres Gábor, az Állami Szívkórház főigazgató főorvosa, aki külön hangsúlyozta: nagyon jelentős lépés az intézmény életében, hogy több száz millió forintból korszerűsíteni tudták a kórtermeket valamint az épület belső tereit.

Megtörténik a kórház gépparkjának a cseréje is, hiszen az intézmény informatikai rendszere mára elavult. Bővítik az informatikai szerver- és számítógépparkot, egyebek mellett kiépítik a betegek számára is elérhető wifi hálózatot és fejlesztik a szoftvereket is.

A tervek szerint májusban kezdődik az újabb fejlesztés, amely várhatóan őszre el is készül.

Az Állami Szívkórházban az elmúlt évtizedben számos fejlesztés valósult meg, az intézménynek nem kis szerepe van abban, hogy a megyében húszról öt százalékra sikerült leszorítani az infarktus okozta halálozást.
A szívkórházban -leszámítva a nagy, nyitott szívműtétet-, az invazív kardiológia valamennyi ága megtalálható. A megye sürgősségi-, illetve a járóbeteg kardiológiai ellátásában is kiemelt szerep jut az intézménynek.
A több modulból álló komplex rehabilitációs ellátások országos szinten is kiemelkedőek, nem véletlen, hogy az intézmény szinte folyamatosan teljes ágykihasználtsággal működik.

[bs-white-space desktop-ws=”34″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004