Oldal kiválasztása

Világhírű zenekar koncertje Füreden

Szerző: | 2018-04-05.

Világhírű zenekar lép fel a Zsidó Kiválóságok Házában. A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjére napok alatt elkelt az összes jegy.

A napokban megnyílt Zsidó Kiválóságok Házában ez lesz az első koncert. Rendkívüli az érdeklődés a hangverseny iránt, a zsinagógakoncert meghirdetése után nem sokkal el is fogyott az összes jegy.

A Budapest Fesztiválzenekar az egyik legismertebb magyar szimfonikus formáció a világon, számos külföldi koncert és zenei fesztivál állandó vendége. A zenekar zenei igazgatója a Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas Fischer Iván karmester, aki a már elhunyt Kocsis Zoltánnal együtt a zenekar alapítója is egyben.

Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar mellett a berlini Konzerthaus és a Konzerthausorchester zeneigazgatója. Az utóbbi években zeneszerzőként is tevékeny: műveit bemutatták az Egyesült Államokban, Hollandiában, Belgiumban, Magyarországon, Németországban és Ausztriában is. Nagy sikerű opera-előadások rendezője.

A világ legeredményesebb zenekarvezetői között tartják számon, hírnevéhez zenekarának intenzív nemzetközi turnétevékenysége és a nagy szakmai visszhangot, közönségérdeklődést kiváltó hanglemezeinek sora is hozzájárult.

Az április 9-én, hétfőn, este hat órakor kezdődő balatonfüredi koncert programja:
Felix Mendelssohn-Bartholdy: h-moll vonósszimfónia No.10
Louis Théodore Gouvy: Petite suite gauloise Op.90

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004