Oldal kiválasztása

„Az emlékeink itt születnek”

Szerző: | 2018-04-06.

Juhász Anna lesz a 193. Anna-bál háziasszonya. Az irodalmár, kulturális menedzser tavaly először vett részt a bálon, mindjárt háziasszonyként. Az élet azonban úgy hozta, idén is lesz számára egy nagy újdonság: szülés után másfél hónappal, kismamaként vezeti majd a bált.

-„Van valami titok az Anna-bálban, ami csak erre a bálra jellemző, ezt kell megtalálnom és felfrissítenem. Ez izgat”- nyilatkozta tavaly. Hogy áll a titok megfejtéssel?
– A 2017-es Anna-bál gyönyörű emlék és nagy élmény volt számomra. Nem csak gyermekkori vágyam vált valóra, hogy ennek a legendának a részese lehetek, de igen, picit a titokhoz is közelebb kerülhettem. Eddig a Balaton a nyaralást, a napot, a pihenést, a felfrissülést jelentette az életemben. Az újjászületést. Az Anna-bállal pedig ugyanez a helyszín megtelt hagyománnyal, történelemmel, méltósággal. Van, amit meg is találtam a titokból – hisz az előkészületek, a felkészítő hónapok és a Balatonfüreden töltött időszak bepillantást engedtek a szervezésbe – ez pedig az a szeretet, amivel a szervezők és az egész város készül az Anna-bálra. Alig várom, hogy visszatérjek.

– Újra felkérték, hogy legyen a bál háziasszonya. Milyen tapasztalatai vannak, változtat esetleg valamin?
– Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy másodjára is felkértek a bál háziasszonyi szerepére, hogy idén is részese lehetek az eseménynek. Örülök, hogy ismét a színpadon állhatok, örülök, hogy tehetek valamit azért, hogy hazánk legjelentősebb tradicionális, egyben erősen innovatív eseménye megteljen értékkel, kultúrával, mosolygó emberekkel. Füred mindig is a Balaton kulturális fővárosa volt, ez ma is így van. Azon leszek idén, hogy ezt az üzenetet minél több emberhez eljuttassam. Hiszen az emlékeink itt születnek.

– Első gyermekét várja.
– Így van, kislányunk nyár elején érkezik. Egyik dédnagymamáról neveztük el, hisz a családjainkban a hagyomány nagyon fontos. Hermina másfél hónapos lesz, amikor Füredre érkezünk az Anna-bálra, és habár a csodás báli forgatagban természetesen nem vesz majd részt, de Füred lesz neki az első város, ahova eljut – remélem, ő is picit otthonra talál majd.

– Tavaly egy impozáns, Zoób Kati ruhában konferált. Foglalkoztatja már, hogy idén milyen ruhában lesz? Egyáltalán dönthet erről vagy vannak elvárások, amiknek meg kell felelni?
– Ha lehetne, sem döntenék másképp – magánemberként is gyakran megfordulok Zoób Kati páratlan budapesti szalonjában. Kati művész és szakember, aki nem csak a külsőt látja, hanem az ember lelkét is. És azt is, a ruha milyen környezetben jelenik meg. Most, hogy ezen gondolkodom, jövök rá: életem fontos eseményeinél évek óta jelen van, gyászruhámat édesapám temetésére éppúgy ő készítette, mint tavaly ősszel a menyasszonyi ruhámat és most várandósságom alatti öltözékemet is. A tavalyi ruhám szerelem volt első látásra. Biztos vagyok abban, hogy ez idén is így lesz!

Fotó:Kaiser Ottó

Fotó:Kaiser Ottó

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Június
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004