Múzeumi Majális

Rendhagyó majálisünnepre várják a családokat és az érdeklődőket a város kulturális intézményeiben. Mi a majális a filmművészetben és az iparművészetben? Előadások, tárlatvezetések, családi alkotófoglalkozások, klasszikus és blues koncert. II. Múzeumi Majális Balatonfüreden.

A kétnapos rendezvényen lesznek tárlatvezetések, alkotóműhely foglalkozások, kézműveskedés, bábszínházi előadás, klasszikus és blues koncertek.

Fellép Teleki Gergő zongoravirtuóz, Suba Attila és a SoulFool Quartet, akikkel együtt muzsikál Pribojszki Mátyás blueszenész. Kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt szólnak a Miska-mesék, a Bárókerti Bábszínház tolmácsolásában, lesz előadás Füred énekesmadaráról – Blaha Lujzáról, Tóth Loon rendezésében pedig életre kelnek Jókai Mór: Üstökös című lapjában megjelent tréfák.

A kiállítóhelyeken Susán Péter Magicmannal találkozhatnak az érdeklődők, aki az egyes programok között bűvészmutatványokkal kápráztatja el az illúzióra fogékonyakat. Lesz Májusfa állítás, papírsárkány készítés és röptetés, egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítás a Balaton partján. Nem marad ki a hagyományos majális hangulatból a sörkostoló és a virslis ételek palettája sem.

Az április 30.-május 1. közötti program részletei itt.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.