Olimpiai bajnok 100 forintért futott

Több ezren álltak rajthoz a Maratonman versenyen. Szilágyi Áron, London és Rio olimpiai bajnok kardozója is versenyzett. Különböző távokon lehetett nevezni a versenyen, amelyen az indulók minden megtett kilométerrel 100 forintot gyűjtöttek a Szívkórháznak.

A futók összegyűjtötte mintegy hárommillió forintból, amit a Generali alapítványa adományoz az intézménynek, betegemelő gépeket vásárolnak majd a Szívkórház számára.

A szinte nyári melegben több ezren álltak rajthoz a Generali Runner’s World Run futóversenyen. Szilágyi Áron mellett a futók között volt a füredi kötődésű Mádai Vivien, valamint a bicskei, a komádi és a soproni gyermekotthon lakói is, akik életük első versenyén indultak a hírességek társaságában.

A legrövidebb táv (6,2 kilométer) a Vitorlás térről indult, a régi Tihanyi úton volt a fordító, és a Vitorlás téren a befutó. Az első rajt előtt egy látványos flashmobon vettek részt a futók: a piros versenypólót viselők szív alakban álltak össze a Vitorlás téren.

A 10,5 km-en a Tagore sétányon, az Aranyhíd sétányon és a Munkácsy Mihály utcán is futottak a résztvevők, a félmaratonon ezen az útvonalon kellett két, a maratonon pedig négy kört teljesíteni.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.