Az egészségügyi alapellátás-fejlesztése Balatonfüreden

Balatonfüred Város Önkormányzata 59 937 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a helyi egészségügyi alapellátás-fejlesztésére, azon belül a Védőnői Szolgálat munkakörülményeinek javítására. A TOP-4.1.1-15-VE1 számú projekt a Széchenyi 2020 keretében, a Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

A Balatonfüred, Csárda utca 1. szám alatt található Rendelőintézet kiemelt helyet foglal el a városi és a térségi egészségügyi alapellátásban, ezért fejlesztése, mostani emeletráépítéssel történő bővítése indokolt. A projekt keretében a Védőnői Szolgálat 100 m2 alapterületű, új kialakítású helyet kap, a rendelőintézet lapos tetejének emeletráépítésével. A védőnői körzetek Balatonfüreden a teljes korosztályos ellátást lefedik, jelenleg azonban a rendelőintézetben a hét fős Védőnői Szolgálat elhelyezésére mindössze másfél szoba áll rendelkezésre, amely a jelentős zsúfoltságon túl számos egyéb problémát is felvet. A jelenlegi munkakörülményeik zavarják a szakmai munkát, befolyásolják az egészségügyi személyzet és az ellátottak kapcsolatát és annak a bizalmas légkörnek a kialakulását, melyet egy terhes-, vagy gyermekét egyedül nevelő, támogatásra szoruló anya megkívánna. Az uniós támogatás felhasználásával Balatonfüred Város Önkormányzatának célja, hogy a körülmények pozitív irányba változzanak. A kitűzött cél eléréséhez az Önkormányzat nem halogathatta tovább a védőnői szolgálat fejlesztését, a tevékenység végzéséhez alkalmas és korszerű környezet kialakítását. Az új védőnői blokk megépítésével és a felszabaduló helyiség korszerűsítésével az ügyeleti ellátás színvonala is emelkedik a városban. A projekt keretében 1 db gépjárművet is beszereznek, így a jövőben a külső helyszíneken történő szolgáltatás is elérhetővé válik. A gépjármű megfelelő tárolásához, a Rendelőintézethez tartozó udvar átépítésével, a meglévő roncs garázs elbontásával, egy méretében is nagyobb, két gépkocsi befogadására alkalmas garázs épül, illetve a kerékpárral közlekedők számára fedett tárolót alakítanak ki a főbejárat közelében. A fenntarthatóság biztosítása érdekében napelemes rendszert is telepítenek. A projekt korszerű elemeinek beépítésével az új védőnői blokk üzemeltetése és fenntartása hosszú távon biztosított lesz.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.