Oldal kiválasztása

Balatonfüred, Széchenyi strand turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése

A teljes beruházás megvalósítója Balatonfüred Város Önkormányzata. A fejlesztést szoros együttműködésben hajtja végre a település turisztikai vállalkozóival, szálláshelyadókkal és a helyi turisztikai egyesülettel.
Az elmúlt években Balatonfüred elsősorban a minőségi turizmus erősödésének köszönhetően patinás, erős történelmi gyökerekkel rendelkező Balaton parti kulturális központtá és márkás gyógyhellyé vált. A város számos fesztivált rendez, melyek regionális, országos vagy nemzetközi szinten is vonzerőt jelentenek és jelentős vendégforgalmat generálnak. A vendégek körében folytatott elégedettség vizsgálat ugyanakkor egyértelművé tette, hogy Balatonfüred még nem rendelkezik kellő számú, megfelelő színvonalú strandkapacitással. Jelen fejlesztéssel ezt a hiányt kívánja orvosolni az Önkormányzat. Az elnyert támogatásból a kemping területén a kor követelményeinek és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület által megfogalmazott „prémium” szolgáltatási kínálatnak megfelelő színvonalú sportos, gyermekbarát strandot alakítanak ki. A projekt egyik célja, hogy fürdőzésre alkalmassá teszik az érintett strandszakaszt, ennek érdekében megtörténik a mederkotrás, a mederhomokozás, felújítják és megemelik a partvédőművet, új burkolatot kap a parti sétány, 7 db új vízilejárót helyeznek ki. A strand területén közlekedő utakat alakítanak ki, teljesen megújulnak a zöldfelületek, és a jelenlegi öltözők. A fenntartható fejlődést szem előtt tartva új napkollektoros strandi zuhanyzókat telepítenek. A kisgyermekes családokat árnyékolt vízi játszópark, a már meglévő mini lídó, és további gyerekbarát szolgáltatások várják 2018 nyarától. A családi élmények fokozása érdekében teljesen megújul és kibővül a meglévő vízi csúszda, és egy új, többfunkciós homokos sportpálya is létesül.
A kemping területén elhelyezkedő, bárki számára látogatható strand üzemeltetője továbbra is a Balatontourist Füred Club Camping Kft. A strand fejlesztése révén, turisztikai szolgáltatás színvonalának emelése mellett négy új munkahely jön létre a városban.

Bontási jegyzőkönyv
Ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők
Export felhívás
Kiegészítő dokumentumok

 

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004