Oldal kiválasztása

Ipari park létesül a városban

Szerző: | 2018-04-23.

Az Aszófői úton lévő, önkormányzati tulajdonú, 14 hektáros területen alakítják ki az ipari parkot. A tervek szerint nyolc hektáron mintegy tíz darab új, bérbe adható telephely létesül.

A korábban hulladéklerakóként működött, mára rekultivált terület a fejlesztés révén a mai kor színvonalának megfelelő ipari területként funkcionál majd. A városvezetés célja, hogy a minőségi turizmust, vendéglátást, idegenforgalmat részben kiszolgáló, illetve az ágazati profilt kiszélesítő ipari és szolgáltató tevékenységekhez egy telephelyet hozzon létre, úgy hogy az ne zavarja az üdülőváros életét.
Összesen 14 hektár terület infrastruktúrája újul meg, ebből 8 hektáron, a tervek szerint 8-10 darab 1300-4000 négyzetméteres bérbe adható épület létesül.

Balatonfüred kényes az ipari tevékenységekre, emiatt a lehetséges célterület megválasztása alapos előkészületet kívánt. Az Aszófői út 087/1, 087/2, 087/4 területek tökéletesen megfelelnek erre a célra.

A beruházás fontos mérföldkő a munkahelyteremtés elősegítésében is, hiszen az ipartelepítés, az ezzel járó éves foglalkoztatás kitörési pont lehet a város számára az egész térségre jellemző szezonalitásból.
A fejlesztéssel a betelepülő vállalkozások versenyképessége javul, hiszen Balatonfüreden és a térségben nincs, illetve igen kevés a kijelölt és használható telephely, amely ráadásul elérhető infrastruktúrával is rendelkezik. A beruházás révén a város egyes belterületi részeibe kényszerült vállalkozások kitelepítése is megkezdődhet.

A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával 590 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fejlesztésre a város.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
szeptember 25 - október 01

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004