Oldal kiválasztása

Térségi kihatással bíró ipartelepítés infrastrukturális feltételeinek megteremtése Balatonfüreden

Az elnyert támogatással Balatonfüred kialakít egy olyan iparterületet, amely lehetővé teszi a településen és annak vonzáskörzetében működő vállalkozások számára a megfelelő színvonalú működési hátteret. Ennek keretében egy korábban hulladéklerakóként működött, mára rekultivált terület megújítására kerül sor, amely alkalmas lesz arra, hogy a megfelelő infrastrukturális fejlesztéseket követően a mai kor színvonalának megfelelő ipari terület jöjjön létre. A városvezetés célja, hogy hosszú távon biztosítsa a város működőképességét, az önkormányzat kötelező és önként vállalt közfeladatainak ellátásához szükséges gazdasági alapokat megteremtse. A közcélú szolgáltatások fejlesztése és a térségi szerepkör ellátása mellett, a település kiemelt célja a helyi vállalkozások segítése, fejlesztéseik közvetlen és közvetett támogatása. A balatonfüredi minőségi turizmust, vendéglátást, idegenforgalmat részben kiszolgáló, illetve az ágazati profilt kiszélesítő ipari és szolgáltató tevékenységhez szükséges olyan színvonalas telephely kialakítása, ahol a város életének zavarása nélkül, a lakó és üdülőterületen kívül működhetnek a vállalkozók. A projektben egy 14 Ha kiterjedésű, önkormányzati tulajdonú terület infrastruktúrája újul meg, 8 Ha terület kialakítása oly módon, hogy a területen 8-10 db 1300-4000 négyzetméteres bérbe adható épület a helyi vállalkozásfejlesztést megfelelően szolgálja. Balatonfüred adottságai okán „kényes” az ipari tevékenységekre, emiatt a lehetséges célterület megválasztása alapos előkészületet kívánt. Az Aszófői út 087/1, 087/2, 087/4 területek tökéletesen megfelelnek az ipari tevékenység telepítésére. A beruházás fontos mérföldkő a munkahelyteremtés elősegítésében is, hiszen az ipartelepítés, az ezzel járó 12 hónapos foglalkoztatás kitörési pont lehet a város számára az egész térségre jellemző szezonalitásból. A fejlesztéssel a betelepülő vállalkozások versenyképessége javul, hiszen Balatonfüreden és a térségben nincs, illetve igen kevés a kijelölt és használható telephely, amely ráadásul elérhető infrastruktúrával is rendelkezik.

A beruházással létrejött új ipari parkba betelepülő vállalkozások hozzájárulnak az új munkahelyek létesítéséhez, bővítve a térségben a foglalkoztatást. A város egyes belterületi részeibe „beszorult” vállalkozások kitelepítése is megkezdődhet, ezzel biztosítva számukra a további zavartalan működés és a fejlesztés lehetőségét.

Képgaléria az építkezésről:

 

Az egykori szeméttelep területén, az Aszófői út mentén új ipari park épül, ahová vállalkozások települhetnek, új munkahelyeket létrehozva ezzel. A komplex fejlesztés több új épületet is magába foglal, ezekbe költözik a Probio kertészeti és köztisztasági részlege, a fizikai dolgozók és a teljes géppark, itt parkolnak majd a hulladékszállító járművek is. Az ipari parkban hét nagyobb, teljesen kiépített, közművesített telket is kijelölnek. Videó.

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart