Oldal kiválasztása

A legjobb olaszrizlingek – Népszerű a régiós bormárkra

Szerző: | 2018-05-01.

Rekordszámú, 28 balatoni pincészet részvételével készült el az új BalatonBor. A régiós márka harmadik évjárata ez. Több balatonfüredi borászat is szerepel a listán.

A BalatonBor 2016-ban debütált a régió vezető pincészeteit és éttermeit tömörítő Balatoni Kör és a Rizling Generáció borszakmai összefogás közös kezdeményezéseként.

A koncepció lényege, hogy az előírt feltételeknek megfelelő és a vakkóstolás próbáját kiálló balatoni pincészetek olaszrizlingjei egységes dizájnnal ellátott palackokban, közös brand alatt, de saját néven jelennek meg a piacon – mondta a 2017-es évjárat csütörtöki budapesti bemutatóján a Balatoni Kör elnöke.

Laposa Bence hangsúlyozta, hogy az összefogást szimbolizáló termék a Balaton körül gazdálkodók piaci helyzetének javítását, hosszú távon pedig az integrátori rendszer előmozdítását, a balatoni szőlők megújítását és stabil piacok kiépítését célozza.

A BalatonBor harmadik évjáratához csatlakozni kívánó pincészetek tételeit úgynevezett origó rendszerű vakkóstolón bírálták el, így idén 28 termelő vehet részt a kezdeményezésben, ők összesen 60 ezer palack BalatonBorral jelennek meg a piacon.

Dobosi Győző, a Rizling Generáció tagja hozzátette, a következő termékkategória a szűkebb balatoni termőhelyek karakterét bemutató hegyborokkal jön létre, ennek előkészületei már folyamatban vannak.

Más borvidékeken is körvonalazódik a BalatonBorhoz hasonló összefogás: Villányban már megjelent a RedY bisztróbor, és egyeztetések zajlanak az EgerBor koncepciójával kapcsolatban is.

BalatonBor 2017-et jegyző borászok listája: Barna Pince, Bezerics Borház, Bujdosó Pincészet, Cseh Családi Pincészet, Dobosi Pincészet, Effendy-vin, Garamvári Szőlőbirtok, Gergely Borház, Gyukli Pince, Hujber Pince, Imre Borpince, Istvándy Jenő Pincészete, Kern- Bor és Peszgőház, Kislaki Bormanufaktúra, Kiss Pince, Koronczai Pince, Laposa Birtok, Lídia Borház, Martinus, Mörk Pincészet, Rádpuszta Szőlőbirtok, Sabar Borház, Söptei Pincészet, Szabó és Fia Borpince, Tagyon Birtok, VáliBor, Veszprémi Pince, Vesztergom Pince.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004