Oldal kiválasztása

Vitorlát bontottak

Szerző: | 2018-05-12.

A Kishamis fedélzetén felvonták a nemzeti lobogót majd a legénység megkoszorúzta a tavat - ezzel kezdetét vette az idei vitorlázási szezon. Mintegy kétszáz hajóval elrajtolt az évadnyitó verseny.

A Vitorlabontó ünnepség hagyományaihoz hűen idén is a hazai vitorlássport legidősebb, máig vitorlázott legendás hajójáról, a 120 éves elegáns cirkálóról, a Kishamisról koszorúzták meg a Balatont.

Az ünnepség keretében a tavalyi Anna-bál szépe Barna Dorina és Berecz Zsombor Eb-ezüstérmes vitorlázó egy kék szalagot kötött fel a Magyar Vitorlás Szövetség zászlójára, megidézve ezzel az idei Anna-bált és az ötvenedik, jubiláló Kékszalag versenyt, amely ebben az évben  Anna napkor rajtol majd el.

  • Képgaléria

Bóka István, Balatonfüred polgármestere megnyitó beszédében a Balaton egyik legszebb ünnepének nevezte a Vitorlabontót, majd megemlítette: hamarosan jelentős fejlesztés valósulhat meg a városban, hiszen új, 150 férőhelyes vitorláskikötő épül majd a kemping területén.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hangsúlyozta: ebben az évben öt jelentős, nemzetközi versenyt bonyolítanak le, ezek közül az egyik, a május végén Balatonfüreden rajtoló Dragon Európa-bajnokság lesz.
Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a MOB sportigazgatója és Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte az Vitorlás téren egybegyűlteket.
A beszédek után a szezont hivatalosan is megnyitották, majd délben a móló előtti vízfelületen, 200 hajóval elrajtolt az évadnyitó verseny.

Délután hat órakor a Kisfaludy Színpadon lesz a verseny díjkiosztója. Utána este héttől a
Balatonfüred Dixieland Band koncertezik.

Az első balatoni vitorlabontót 1935. június 9-én rendezték. Az ünnepségnek is fontos szerepe volt az akkoriban csak júliusban és augusztusban aktív balatoni idény bővítésében. Ma már jelentősen hosszabb a versenyszezon, hiszen a vitorlás évad március végétől november közepéig tart.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart