Oldal kiválasztása

Megújult strandok

Szerző: | 2018-05-18.

Május első hosszú hétvégéjétől már fizetni kell a város strandjain. A Kisfaludy és az Esterházy strandon ezúttal is komolyabb fejlesztésekkel szembesülhettek az első fizető vendégek.

Június közepéig a tavalyi árakon lehet strandolni, a Kisfaludyn megmaradt a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos bérlet, a főszezonban várhatóan nyolc százalékos jegyáremelés lesz.

Még tavaly két milliárd forintos fejlesztési támogatást adott a Magyar Turisztikai Ügynökség a balatoni települések fizetős strandjainak fejlesztésére. A két füredi strand összesen 98 millió forintot kapott a keretből.
– A pályázati forrást kiegészítve, összesen 120 millió forintot költöttünk idén a füredi strandok fejlesztésére. Nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat, ezt tartottuk most is szem előtt. A Kisfaludy strandon elkészült a régi medence helyére épített három elemből álló, eltérő méretű és lejtésű csúszda. A strand nyugati részén egy szabadtéri eszközökkel ellátott fitneszparkot létesítettünk. Az Esterházy strandon több térfigyelő kamerát is kihelyeztünk, a beléptetés gyorsítása érdekében új bankkártyás jegyautomatákat állítottunk fel. Itt is készült egy fitneszpark, kicseréltük a játszótér gumiburkolatát és a korábbiaknál több napvitorla várja majd a vendégeket – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: mindkét strandon jó minőségű, nyilvános wifi érhető el, a Kisfaludy strand előtti nagy parkoló pedig ebben az évben is ingyenesen használható.

Mindkét strand igen népszerű volt tavaly, a Kisfaludyn harminc százalékkal, az Esterházyn pedig 18 százalékkal nőtt a látogatók száma az elmúlt évhez képest. Tavaly összesen mintegy 330 ezer fizető vendég járt a két strandon.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004