Hal és bor a sétányon – Négynapos fesztivál

Négy napon át tart a gasztronómiai rendezvény a parton. Hardi Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója ünnepi áldást mondott, így aztán szabad a gazda az idei első fesztiválon. Már az első nap teljesen megtelt a sétány, a kitelepült borteraszokon alig volt hely, a hangulatot a Budapest Bár koncertje csak tovább színezte.

Ezúttal Baja város képviselői és a Városok és Falvak Szövetségétől Tiszacsege delegációja tekintélyes méretű bográcsokban főzik a halászlevet a parton. A gyufatésztával készített dunai halászlé mellett sült halat és a Hudák-, a Mészáros-, a Koczor-, az Ódor-, a Csiszár Családi Pince és a Lídia Borház kínálata helyi borokat lehet kóstolni a sétányon. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.

  • Képgaléria

A kulináris élvezetek mellett minden nap koncertek a parton.

A méltán híres Balázs Elemér ad lemezbemutató koncertet. Ő az ország egyetlen jazzdobosa, aki saját zenekart visz a nevével. Ausztriából érkezik a Musikverein Asten fúvószenekar, a Cimbora együttes verskoncertet celebrál, és még Cseh Tamás dalai is újra megszólalnak a Vodku fiai révén.

Vasárnap májusfa kitáncolás a Balatonfüred Néptánc Együttessel, zenés interaktív bábelőadás, játékos lovagi torna várja a családokat, a fesztivál utolsó napján, pünkösd hétfőn pedig folytatódik a dalnokra való emlékezés, régi barátok, egykori muzsikus társak idézik fel Cseh Tamás alakját, lesz archív filmvetítés, és persze zenélés is. Itt lesz Márta István, Novák János és Másik János is.

A Hal és Borünnep részletes programja itt.

A május 18-21. között zajló gasztro fesztiválhoz különböző rendezvényekkel idén is csatlakozott Tihany, Csopak és Paloznak is.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.