Oldal kiválasztása

Hal és bor a sétányon – Négynapos fesztivál

Szerző: | 2018-05-19.

Négy napon át tart a gasztronómiai rendezvény a parton. Hardi Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója ünnepi áldást mondott, így aztán szabad a gazda az idei első fesztiválon. Már az első nap teljesen megtelt a sétány, a kitelepült borteraszokon alig volt hely, a hangulatot a Budapest Bár koncertje csak tovább színezte.

Ezúttal Baja város képviselői és a Városok és Falvak Szövetségétől Tiszacsege delegációja tekintélyes méretű bográcsokban főzik a halászlevet a parton. A gyufatésztával készített dunai halászlé mellett sült halat és a Hudák-, a Mészáros-, a Koczor-, az Ódor-, a Csiszár Családi Pince és a Lídia Borház kínálata helyi borokat lehet kóstolni a sétányon. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.

  • Képgaléria

A kulináris élvezetek mellett minden nap koncertek a parton.

A méltán híres Balázs Elemér ad lemezbemutató koncertet. Ő az ország egyetlen jazzdobosa, aki saját zenekart visz a nevével. Ausztriából érkezik a Musikverein Asten fúvószenekar, a Cimbora együttes verskoncertet celebrál, és még Cseh Tamás dalai is újra megszólalnak a Vodku fiai révén.

Vasárnap májusfa kitáncolás a Balatonfüred Néptánc Együttessel, zenés interaktív bábelőadás, játékos lovagi torna várja a családokat, a fesztivál utolsó napján, pünkösd hétfőn pedig folytatódik a dalnokra való emlékezés, régi barátok, egykori muzsikus társak idézik fel Cseh Tamás alakját, lesz archív filmvetítés, és persze zenélés is. Itt lesz Márta István, Novák János és Másik János is.

A Hal és Borünnep részletes programja itt.

A május 18-21. között zajló gasztro fesztiválhoz különböző rendezvényekkel idén is csatlakozott Tihany, Csopak és Paloznak is.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart