Két ezüst a Nemzeti Regattán

Harmadik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Regattát a Balatonon. Balatonfüred két ezüstéremmel tért haza a versenyről. Az elmúlt hétvégén tartott vitorlásversenyre ötven település csapata jelentkezett. A kétnapos siófoki rendezvény egyben bemutatkozási lehetőség is a településeknek, amelyek saját standjaikon ismertethették meg a látogatókkal nevezetességeiket, gasztronómiai különlegességeiket.

Sárkányhajó versenyre is nevezhettek a települések a fesztiválon, a futamokat a Sió-csatornán tartották. A megmérettetésben a Nagy Ákos vezette füredi csapat ezüstérmes lett. De nem ez volt az egyetlen sikere a városnak, hiszen a települési ízek verseny grill kategóriájában Szeibert Attila és az Első Füredi Sörház tulajdonosa Polány Tamás második helyezést ért el.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület külön pavilonnal volt jelen a rendezvényen, hirdették a város programjait, a megnyitó után a nagyszínpadon a Balatonfüred Néptánc Együttes lépett fel.

A különböző versenyek mellett a településmarketingre is nagy figyelmet fordítottak, a benevezett települések a pavilonokban, az ízek utcájában és a nagyszínpadon saját produkciókkal is meg tudták magukat mutatni.
A települések helyi jellegzetes ételeiket kóstoltatták az arra járókkal, és a nevezetességeiket is bemutatták. A regattára a hajót és a kormányost a szervezők biztosították, így a vitorlázótudás nem volt elvárás.

A vitorlásverseny vasárnapi döntője végül a beállt szélcsend miatt elmaradt, de így is eredményt hirdettek. Balatonfüred hajója a középdöntőig jutott el, összesítésben Balatonkenese bizonyult a legjobbnak.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.