Elkezdődött a Gitárfesztivál

Az olasz Adriano Del Sal szombat esti koncertjével elkezdődött a városban a XIII. Nemzetközi Gitárfesztivál. A kivételes zenei tehetségű gitárművész vasárnap délelőtt már mesterkurzust tartott a helyi zeneiskolában. A foglalkozáson zsúfolásig megtelt a terem, még a földön is ültek növendékek.

Nem csoda, hisz Adriano Del Sal előadásmódját mély művészi érzékenysége teszi feledhetetlenné, és technikailag is tökéletesen mestere hangszerének. Igazi zenei virtuóz.

A fiatal olasz gitárművész sok fontos országos és nemzetközi versenyen nyűgözte le a zsűri tagjait, ezek közül tizenkét alkalommal első helyezést ért el. Játszott a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon, így például Olaszországban, Németországban, Mexikóban, Oroszországban, Ukrajnában és Szlovéniában. Jelenleg a pordenonei Segovia Gitárakadémia oktatója, valamint 2015 óta a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst tanára.

A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál június 30-ig tart. Minden délelőtt mesterkurzust, kiállítást és vásárt tartanak a zeneiskolában, esténként pedig koncertek várják az érdeklődőket a Kisfaludy és a Vaszary Galériában.

Részletes program itt.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.