Vidámság és katarzis – Színházi Fesztivál

Az idei Kisfaludy SZÍNHÁZi Fesztivál alkalmával Balatonfüredre érkezik Kern András, Pálos Hanna és Nagy Ervin is. Lesz vidám, látványos bolondozás a gyerekeknek, és precízen kidolgozott, elgondolkodtató katarzis a régebb óta fiataloknak.

– Kapcsolódva a Családok éve programjaihoz olyan témájú előadásokat válogattunk idén, amik a legkisebbeknek élményt, a szülőknek-nagyszülőknek pedig szórakoztató és elgondolkodtató perceket okozhatnak – fogalmazta meg a rendezőelvet Kéri Kitty, a balatonfüredi Kisfaludy Színház vezetője. – Minden évben fontos a fesztivál szervezése kapcsán, hogy olyan kamara előadásokat – monodrámát vagy kétszemélyes darabot – hozzunk el Füredre, ami nem a nyári limonádék sorába tartozik, hanem valódi, katartikus pillanatokat okoz a nézőknek. Ilyen volt korábban Péterfy-Novák Éva Egy asszony című darabja Tenki Rékával, idén pedig a július 3-ai nyitó előadásunk, a Katona József Színház vendégjátékában látható Lélegezz. A családalapítás és a gyermekvállalás kérdését feszegető előadás rendkívül szép és megrázó.

A július 2-8. között zajló Kisfaludy Színházi Fesztivál teljes programja itt.

Lesz nagyszabású, zenés, humoros mesejáték, színpadon lesz Kern András A Kellékes című monodrámával, amely nagy közönségsiker, Kéri Kitty, Trokán Anna, Rajkai Zoltán és Király Attila pedig Yasmina Reza: Az öldöklés Istene darabját interpretálja.

Kéri Kittyvel készített beszélgetés a város kulturális honlapján olvasható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.