Oldal kiválasztása

Romantikus hétvége

Szerző: | 2018-09-16.

A reformkor jegyében kosztümös felvonulás, kulturális és gasztronómiai programok. Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Telt házas koncert a Csík Zenekarral, a zord időjárás miatt ezúttal a Balaton Szabadidő Központban.

A korhű ruhába öltözött menet a Szerenád Cigányzenekar kíséretében, szemerkélő esőben ezúttal a Szent István térről indult a Balaton Szabadidő Központhoz, ahol ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a fesztivál.
A nap hangulatát a Csík Zenekar koncertje uralta, teljesen megtelt a sportcsarnok. A közönség lelkesen tapsolva hálálta meg napjaink egyik legnépszerűbb zenekarának estjét, amelyről persze a népzenei betétek mellett ezúttal sem maradhattak el a híres átdolgozások.

  • Képgaléria

Volt kötetbemutató, egy kis történelem, kávéházi szalonban beszélgetés, borkóstolás.
Az 1848-as forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója jegyében reformkori bált is rendeznek, a hangulatról a The Beat Bulls Zenekar gondoskodik.

A fesztivál vasárnap folytatódik, koncertet ad Orosz Zoltán harmonikaművész, és az előző évekhez hasonlóan megrendezik a Romantikus Reformkor Szakácsmestere versenyt, amelyen amatőrök és profik egyaránt indulhatnak reformkori receptek alapján készített ételekkel. A Hotel Astoriában egy négytagú zsűri dönt majd az ételekről.
Részletes program itt.

13 évvel ezelőtt, a fesztiválnak a szezon meghosszabbításán túl az volt a célja, hogy a viseletek, a korabeli zene, az irodalmi részletek, táncok segítségével visszaidézze a XIX. század varázsát, a reformkor hangulatát. A látványos múltidézés idővel a város egyik meghatározó programjává vált.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart