Romantikus hétvége

A reformkor jegyében kosztümös felvonulás, kulturális és gasztronómiai programok. Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Telt házas koncert a Csík Zenekarral, a zord időjárás miatt ezúttal a Balaton Szabadidő Központban.

A korhű ruhába öltözött menet a Szerenád Cigányzenekar kíséretében, szemerkélő esőben ezúttal a Szent István térről indult a Balaton Szabadidő Központhoz, ahol ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a fesztivál.
A nap hangulatát a Csík Zenekar koncertje uralta, teljesen megtelt a sportcsarnok. A közönség lelkesen tapsolva hálálta meg napjaink egyik legnépszerűbb zenekarának estjét, amelyről persze a népzenei betétek mellett ezúttal sem maradhattak el a híres átdolgozások.

  • Képgaléria

Volt kötetbemutató, egy kis történelem, kávéházi szalonban beszélgetés, borkóstolás.
Az 1848-as forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója jegyében reformkori bált is rendeznek, a hangulatról a The Beat Bulls Zenekar gondoskodik.

A fesztivál vasárnap folytatódik, koncertet ad Orosz Zoltán harmonikaművész, és az előző évekhez hasonlóan megrendezik a Romantikus Reformkor Szakácsmestere versenyt, amelyen amatőrök és profik egyaránt indulhatnak reformkori receptek alapján készített ételekkel. A Hotel Astoriában egy négytagú zsűri dönt majd az ételekről.
Részletes program itt.

13 évvel ezelőtt, a fesztiválnak a szezon meghosszabbításán túl az volt a célja, hogy a viseletek, a korabeli zene, az irodalmi részletek, táncok segítségével visszaidézze a XIX. század varázsát, a reformkor hangulatát. A látványos múltidézés idővel a város egyik meghatározó programjává vált.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.