Díjat kapott az uszoda

Hagyományosan október első hétfőjén, az építészet világnapján rendezték meg az Év háza pályázat ünnepélyes díjátadóját, ahol idén először osztottak két fődíjat – közölte az MTI. A Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége által kiírt pályázatra idén 23 pályázat érkezett.

Az 500 ezer forinttal járó fődíjat Kovács D. Barnabás dörgicsei nyaralója nyerte el, visszafogott, elegáns szín- és anyaghasználatával. A szintén 500 ezer forinttal járó, középület kategóriában átadott díjat a budapesti Tours-i Szent Márton-plébániatemplomon végrehajtott rekonstrukció érdemelte ki. A bírálók szerint a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros alapos munkával felderítette az építész eredeti szándékát, és szellemiségének mély átérzésével, új művet létrehozva rekonstruálta azt.

A fődíjasok mellett különdíjat kapott Varga Tamás a Városi Uszoda és Sportakadémia terveiért. A megyében még egy épület, a veszprémi Historia Hotel Malomkert is különdíjat kapott. A terveket Kovács Zsolt György, Beránková Jana, Kovács Dávid és Gaschler Gábor készítették.

A Horváth Mihály utcában álló, tavaly január óta üzemelő uszoda homlokzata a Balaton Szabadidő Központ stílusához illeszkedik, nyugati szárnyát azonban teljes hosszában üvegfal alkotja, ez előtt kapott helyet a 200 fő befogadására alkalmas mobil lelátó. A külső falakat egyedi eljárással burkolták be, egy rácsszerkezet kazettáiban füredi köveket helyeztek el, ezt a módszert először alkalmazták az országban. Az uszoda belterei pazar kialakításúak.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.