Oldal kiválasztása

Lakások, parkok, bíróság a felső városrészben

Szerző: | 2018-10-15.

900 milliós uniós támogatásból valósulhat meg az Ófalu rehabilitációja. A Zöld város program keretében közel egy hektáros területen, a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrészben indulhat el a fejlesztés. A tanulmányterv kész, az építkezés várhatóan jövő ősszel kezdődhet.

Megújul a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrész, itt teljesen felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő régi épületeket, rendezik a csapadékvíz elvezetést, a közvilágítást, új parkolókat építenek. Új, nyitott terek létesülnek és újabb zöld területeket, sétányt alakítanak ki. A tervek szerint önkormányzati lakások is épülnek, itt kapna helyet a járási bíróság, és egy 300 négyzetméteres élelmiszerüzlet. A Kossuth utca Alsó köz és Segesdi utca közötti teljes szakasza megújulna.

Ez a rész már egy 1785-ös térképen is felismerhető, mint a település magja. A történelmileg kialakult településközpont az elmúlt évtizedekben veszített jelentőségéből, a fejlesztés újra élesztené a kisvárosi központot, a városrész jobb életminőséget nyújthat majd a Füredieknek.

A témában lakossági fórumot is tartottak, amelyen a településrendezési terv módosításáról is tájékoztatták az érdeklődőket.
A Füred TV tudósítása:

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004