Csoknyai az új szövetségi kapitány

Az MKSZ elnöksége úgy határozott, hogy a soron következő két Eb-selejtezőre Csoknyai Istvánt kéri fel a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítására. A szakember marad a Balatonfüredi KSE edzője is.

– A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a soron következő két Eb-selejtezőre Csoknyai Istvánt kéri fel a magyar férfi válogatott irányítására. Mint ismeretes, a jövőben nem Ljubomir Vranjes irányítja a magyar férfi kézilabda-válogatottat, a szövetség, az MKSZ és a szakember közös megegyezéssel bontott szerződést egymással. Az utód megtalálása sürgős feladat, hiszen a csapat október 24-én Szlovákia ellen megkezdi a 2020-as Európa-bajnokságra a selejtező sorozatot. A fő cél ugyanakkor a jövő januári világbajnokság, amely komoly lépést jelenthet a tokiói olimpiai kvalifikáció felé.
E két feladatot mérlegelve az MKSZ elnöksége úgy határozott, hogy a soron következő két Eb-selejtezőre Csoknyai Istvánt kéri fel a válogatott irányítására. Csoknyai munkájára az azt követő időszakban is számítanak a nemzeti együttesnél, hogy milyen titulussal és stáb tagjaként, arról napokon belül döntés születik – áll a szövetség közleményében.

Csoknyai István nem először irányítja a nemzeti csapatot, egyszer már rövid ideig, szintén ideiglenes megbízással, már volt szövetségi kapitány.

A négy éve Füreden dolgozó szakember, a közlemény szerint, a válogatott mellett, folytatja a füredi csapatnál is a munkát.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.