Koncertek és közös verselés

Koncertekkel, közös szavalással, versmondó versennyel és persze irodalommal ünnepelték meg a városban a Magyar Nyelv Napját. A négynapos programsorozat alkalmából itt járt Varró Dániel, aki a füredi általános iskolásoknak adott ízelítőt a magyar nyelv játékosságából.

Dőltek a diákok a nevetéstől és élvezettel hallgatták Varró Dániel verses meséit. Ha kellett grimaszoltak, ha kellett megmondták melyik szálon folytatódjon a mese, ha pedig úgy adódott, feszülten figyeltek a költő minden szavára.

Idén is stílusosan a Kiserdőben rendezett közös versmondás adta meg a program keretét. Más városok diákjaival egy időben szavaltak a balatonfüredi fiatalok az egykori kőszínház oszlopainál, ahol Dsida Jenő Az én dalom című költeménye hangzott el, majd Varró Dániel olvasta fel az erre az alkalomra írt, nyelvi leleményektől hemzsegő versét.

Koncertet adott Szirtes Edina Mókus Jammal társaságában. József Attila, Nagy László, Pilinszky János, Radnóti Miklós versei szólaltak meg sajátos feldolgozásban. A magyar nyelv árnyaltságát, játékosságát hangsúlyozva több irodalmi-, zenei és gyermekprogramot is szerveztek a városban, koncertet adott a Szélkiáltó együttes is.

A programsorozat zárásaként Falcsik Marival az idei Quasimodo-emlékdíjas költővel és Térey Jánossal Quasimodo-különdíjas íróval találkozhattak a kortárs irodalom iránt érdeklődők.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.