Oldal kiválasztása

Füredi advent

Szerző: | 2018-11-28.

Hangversenyek, betlehemezés, gyerekprogramok az advent jegyében. A Vaszary Villa kertjében felállítják a város karácsonyfáját. A várakozás időszakában számos program közül válogathatnak a városba látogatók.

Betlehem állítással veszi kezdetét a városban az advent. Az egyik legismertebb karácsonyi szokás a ferencesekkel terjedt el Európában. Szent Ferenc Betlehemét ugyan még nem a templomban mutatták be, hanem egy erdőben, de a 15-16. században már általános szokásnak mondható a Betlehem állítás.

A Piros templom előtt álló Betlehemet hagyományos ünnepség keretében állítják fel.

Több program igyekszik meghitté tenni a várakozás időszakát. A hagyományoknak megfelelően a város kórusai templomi hangversenyt tartanak, itt lesz ezúttal két ismert rock zenész Török Ádám (Mini) és Papp Gyula (P-Mobil) az év végén pedig folytatódik a Komolyzenei Esték koncertsorozat, amelynek első előadásán Érdi Tamás és a Mendelssohn Kamarazenekar zenél Bach, Mozart és Mendelssohn műveket.

Közös ünnepi gyertyagyújtás lesz advent első vasárnapján, a családok több alkalommal is ellátogathatnak a Vaszary Galéria alkotóműhelyébe, ahol a karácsony jegyében lehet majd kreatívkodni.
A Kerek templom elől forralt boros reformkori séták indulnak, az irodalom iránt érdeklődők több kötetbemutató közül választhatnak, a gyerekeknek pedig külön könyves programok szólnak. Itt lesz Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda, akiről évközben az is kiderült, hogy családi kötődése van a Vaszary famíliához.

A képzőművészet iránt érdeklődők, sem maradnak program nélkül, a Vaszary Galériában január elejéig látható Lesznai Anna és Zoób Kati közös kiállítása, amelyen Török Petra irodalom- és művészettörténész, a kiállítás kurátora tart majd tárlatvezetést.

December 21-én pedig ünnepi díszkivilágításba öltözik a Vaszary Galéria, a kertjében immár hagyományosan felállítják a város karácsonyfáját, a közös díszítésben bárki részt vehet. Lesz közös éneklés, forralt borozás és fellép az angyali hangú Király Nóra.

Az összes decemberi program itt látható.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004