Oldal kiválasztása

Karácsonyi koncert kórussal és rock zenészekkel

Szerző: | 2018-12-06.

Az eMeRTon- és Blues-Életmű díjas Török Ádám és elmaradhatatlan zenésztársa, Papp Gyula ad közös koncertet a város iskoláinak gyerekkórusaival december 12-én Balatonfüreden. A szerzőpárosnak tavaly jelent meg Mini Acoustic World néven a Bartók on Rock című albuma, amelyen egy vonósnégyessel kiegészülve, az egykori legendás Mini dalok mellett Bartók Béla szerzeményeket is előadnak. A zeneszerző egyik szerzeményét a füredi karácsonyi koncerten is eljátsszák. Török Ádámot kérdeztük.

– Első alkalom, hogy karácsonyi dalokat adok elő a színpadon. 70 éves vagyok, végülis ideje kipróbálni új dolgokat. A koncert elején Papp Gyula barátommal, akivel 47 éve zenélünk együtt, duóban eljátszunk egy Mini számot, A vissza a városba címűt, majd Bartók Béla Este a székelyeknél című szerzeményét. Ezt az opuszt egyébként már a hetvenes években is játszottuk, ez volt az első hazai etnorock-világzene megnyilvánulás. Utána a gyerekkórusokkal közösen hat karácsonyi éneket adunk elő, Papp Gyula zongorázik majd, nekem könnyebb a helyzetem, mert a fuvolával csak díszítem a dalokat. Bár a főszerep a gyerekeké, sokat próbálok, hogy minden jól menjen.

– Inspirálja, hogy diákokkal közösen koncerteznek?

– Ötven éve vagyok a pályán, mindig is azt vallottam, hogy támogatni kell a fiatal zenészeket. Közös fellépéssel, tanítással, ahogy lehet. Mindig igyekeztem segíteni, most például Fehér Ádám gitárost támogatom, 12 éves a srác és világszínvonalon gitározik. A segítő szándék vezet a füredi koncert kapcsán is, remélem a kórusban éneklő gyerekek közül minél többen megmaradnak majd a zenélésnél, éneklésnél. A zenével nagyon sok mindent ki lehet fejezni, sokat tudunk adni általa. A muzsika mindig segít, zene nélkül nem érdemes élni, hiszen ha rossz kedvünk van, ha jó, a zene, az éneklés ott van kéznél.

– Úgy tűnik megszerette a várost, az utóbbi években többször is fellépett Balatonfüreden.

– Fiatal koromban sokat hippiskedtem a Balatonnál és persze Füreden, izgalmas emlékek kötnek ide. Nagy kedvvel jövök koncertezni. Az utóbbi időben őrült nagy fejlődésen ment át a város, öröm itt zenélni.

A karácsonyi koncert december 12-én lesz a Balaton Szabadidő Központban.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004