Oldal kiválasztása

Karácsonyi koncert kórussal és rock zenészekkel

Szerző: | 2018-12-06.

Az eMeRTon- és Blues-Életmű díjas Török Ádám és elmaradhatatlan zenésztársa, Papp Gyula ad közös koncertet a város iskoláinak gyerekkórusaival december 12-én Balatonfüreden. A szerzőpárosnak tavaly jelent meg Mini Acoustic World néven a Bartók on Rock című albuma, amelyen egy vonósnégyessel kiegészülve, az egykori legendás Mini dalok mellett Bartók Béla szerzeményeket is előadnak. A zeneszerző egyik szerzeményét a füredi karácsonyi koncerten is eljátsszák. Török Ádámot kérdeztük.

– Első alkalom, hogy karácsonyi dalokat adok elő a színpadon. 70 éves vagyok, végülis ideje kipróbálni új dolgokat. A koncert elején Papp Gyula barátommal, akivel 47 éve zenélünk együtt, duóban eljátszunk egy Mini számot, A vissza a városba címűt, majd Bartók Béla Este a székelyeknél című szerzeményét. Ezt az opuszt egyébként már a hetvenes években is játszottuk, ez volt az első hazai etnorock-világzene megnyilvánulás. Utána a gyerekkórusokkal közösen hat karácsonyi éneket adunk elő, Papp Gyula zongorázik majd, nekem könnyebb a helyzetem, mert a fuvolával csak díszítem a dalokat. Bár a főszerep a gyerekeké, sokat próbálok, hogy minden jól menjen.

– Inspirálja, hogy diákokkal közösen koncerteznek?

– Ötven éve vagyok a pályán, mindig is azt vallottam, hogy támogatni kell a fiatal zenészeket. Közös fellépéssel, tanítással, ahogy lehet. Mindig igyekeztem segíteni, most például Fehér Ádám gitárost támogatom, 12 éves a srác és világszínvonalon gitározik. A segítő szándék vezet a füredi koncert kapcsán is, remélem a kórusban éneklő gyerekek közül minél többen megmaradnak majd a zenélésnél, éneklésnél. A zenével nagyon sok mindent ki lehet fejezni, sokat tudunk adni általa. A muzsika mindig segít, zene nélkül nem érdemes élni, hiszen ha rossz kedvünk van, ha jó, a zene, az éneklés ott van kéznél.

– Úgy tűnik megszerette a várost, az utóbbi években többször is fellépett Balatonfüreden.

– Fiatal koromban sokat hippiskedtem a Balatonnál és persze Füreden, izgalmas emlékek kötnek ide. Nagy kedvvel jövök koncertezni. Az utóbbi időben őrült nagy fejlődésen ment át a város, öröm itt zenélni.

A karácsonyi koncert december 12-én lesz a Balaton Szabadidő Központban.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart