Oldal kiválasztása

Világszínvonalú üzem épült a városban

Szerző: | 2019-01-18.

Átadták a másfél milliárd forintból épült orvosdiagnosztikai eszközöket előállító 77 Elektronika Kft. új gyártóüzemét. Varga Mihály pénzügyminiszter az ünnepségen példaértékűnek nevezte a vállalat fejlődését és tevékenységét.

– Itt a példa, fel lehet építeni Magyarországon is egy világraszóló vállalkozást. A brand-ek új generációja van kialakulóban, nagy szükség van az olyan cégekre, termékekre, amelyek az országhoz köthetők – ilyen a 77 Elektronika Kft és termékeik, amelyek a világpiac 40 százalékát lefedik. A cég élenjár a kutatásfejlesztésben, helytáll a világpiacon, jelentős exportot bonyolít – ezért az állam a Nagyvállalati beruházási program keretében 350 milliós támogatást adott a fejlesztéshez – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter az új balatonfüredi üzemegység átadó ünnepségén.
Mint hangsúlyozta: a program azon vállalatoknak nyújt támogatást, amelyek nagyságuknál fogva kimaradnak az uniós fejlesztési lehetőségekből.

– 4,6 százalékos gazdasági növekedéssel számolunk, nőtt a foglalkoztatottak száma, a program keretében számításaink szerint 2500 új munkahelyet tudtunk teremteni az országban. Balatonfüred kivételezett helyzetben van, itt három százalék alatti a munkanélküliség, vagyis csak az nem dolgozik, aki nem is akar – tette hozzá a tárcavezető.

Zettwitz Sándor, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője kiemelte: a beruházásnak köszönhetően a vállalat megháromszorozta gyártóterületét, és új gyártósorokkal, gépekkel bővítette kapacitását. A cégcsoport füredi telephelyén a bővítésnek köszönhetően immár kilencvenen dolgoznak.
– Egy huszonhét négyzetméteres lakásban, négy alkalmazottal kezdődött a cég története 1986-ban. Ma 720 dolgozónk van, 91 országban van jelen a vállalat, az éves árbevételünk 30 milliárd forint. Mindig az innováció volt a vezérelvünk, meggyőződésem, hogy ez hozta meg a sikert. Megtartottuk azt a családi szemléletet, amivel indultunk, ehhez ragaszkodunk – vélekedett Zettwitz Sándor.

  • Képgaléria

– A 77 Elektronika Kft. a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, tevékenysége jelentős adóbevételt hoz. Nagyon fontos az ilyen cégek jelenléte, hiszen csak a turizmusból nem lehet biztosítani a város jövőjét. Köt minket a Balaton törvény, ezért külön öröm, hogy Zettwitz Sándor úgy döntött Balatonfüreden fejleszti tovább a cégét – mondta az átadó ünnepségen Bóka István polgármester.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a világszínvonalat hozta el a vállalat Füredre, ahol minden feltétel adott a további fejlődésre. A cég és a város törekvései közösek: az innovációban hisznek – mondta az államtitkár.

[bs-white-space]

A száz százalékban magyar tulajdonú, orvosdiagnosztikai eszközöket – vércukormérő és vizeletvizsgáló rendszerek – gyártó- és forgalmazó cég közel 100 országba exportáló high-tech vállalatcsoport. Forgalma 2013 és 2018 között háromszorosára nőtt, a forgalomnövekedés pedig kizárólag exportból származik. Az eszközök legnagyobb felvevőpiaca az EU, az Egyesült Államok, Kína és Brazília, de Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, Oroszország, Irán, valamint Banglades is jelentős piacnak számít.
Átlagosan árbevételünk 8-9 százalékát forgatják vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe. Száz mérnök foglalkozik csak a fejlesztésekkel.
Legújabb termékük, az okos vércukormérő készülékeik világszínvonalat képviselnek. A 77 Elektronika Kft. által kifejlesztett automata vizeletüledék-vizsgáló készüléknek a használatához szükséges műanyag küvetták gyártása történik a aLapostelki úton álló balatonfüredi részlegben, ahol forgácsolt alkatrészgyártás is zajlik.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart