Oldal kiválasztása

Világszínvonalú üzem épült a városban

Szerző: | 2019-01-18.

Átadták a másfél milliárd forintból épült orvosdiagnosztikai eszközöket előállító 77 Elektronika Kft. új gyártóüzemét. Varga Mihály pénzügyminiszter az ünnepségen példaértékűnek nevezte a vállalat fejlődését és tevékenységét.

– Itt a példa, fel lehet építeni Magyarországon is egy világraszóló vállalkozást. A brand-ek új generációja van kialakulóban, nagy szükség van az olyan cégekre, termékekre, amelyek az országhoz köthetők – ilyen a 77 Elektronika Kft és termékeik, amelyek a világpiac 40 százalékát lefedik. A cég élenjár a kutatásfejlesztésben, helytáll a világpiacon, jelentős exportot bonyolít – ezért az állam a Nagyvállalati beruházási program keretében 350 milliós támogatást adott a fejlesztéshez – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter az új balatonfüredi üzemegység átadó ünnepségén.
Mint hangsúlyozta: a program azon vállalatoknak nyújt támogatást, amelyek nagyságuknál fogva kimaradnak az uniós fejlesztési lehetőségekből.

– 4,6 százalékos gazdasági növekedéssel számolunk, nőtt a foglalkoztatottak száma, a program keretében számításaink szerint 2500 új munkahelyet tudtunk teremteni az országban. Balatonfüred kivételezett helyzetben van, itt három százalék alatti a munkanélküliség, vagyis csak az nem dolgozik, aki nem is akar – tette hozzá a tárcavezető.

Zettwitz Sándor, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője kiemelte: a beruházásnak köszönhetően a vállalat megháromszorozta gyártóterületét, és új gyártósorokkal, gépekkel bővítette kapacitását. A cégcsoport füredi telephelyén a bővítésnek köszönhetően immár kilencvenen dolgoznak.
– Egy huszonhét négyzetméteres lakásban, négy alkalmazottal kezdődött a cég története 1986-ban. Ma 720 dolgozónk van, 91 országban van jelen a vállalat, az éves árbevételünk 30 milliárd forint. Mindig az innováció volt a vezérelvünk, meggyőződésem, hogy ez hozta meg a sikert. Megtartottuk azt a családi szemléletet, amivel indultunk, ehhez ragaszkodunk – vélekedett Zettwitz Sándor.

  • Képgaléria

– A 77 Elektronika Kft. a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, tevékenysége jelentős adóbevételt hoz. Nagyon fontos az ilyen cégek jelenléte, hiszen csak a turizmusból nem lehet biztosítani a város jövőjét. Köt minket a Balaton törvény, ezért külön öröm, hogy Zettwitz Sándor úgy döntött Balatonfüreden fejleszti tovább a cégét – mondta az átadó ünnepségen Bóka István polgármester.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a világszínvonalat hozta el a vállalat Füredre, ahol minden feltétel adott a további fejlődésre. A cég és a város törekvései közösek: az innovációban hisznek – mondta az államtitkár.

[bs-white-space]

A száz százalékban magyar tulajdonú, orvosdiagnosztikai eszközöket – vércukormérő és vizeletvizsgáló rendszerek – gyártó- és forgalmazó cég közel 100 országba exportáló high-tech vállalatcsoport. Forgalma 2013 és 2018 között háromszorosára nőtt, a forgalomnövekedés pedig kizárólag exportból származik. Az eszközök legnagyobb felvevőpiaca az EU, az Egyesült Államok, Kína és Brazília, de Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, Oroszország, Irán, valamint Banglades is jelentős piacnak számít.
Átlagosan árbevételünk 8-9 százalékát forgatják vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe. Száz mérnök foglalkozik csak a fejlesztésekkel.
Legújabb termékük, az okos vércukormérő készülékeik világszínvonalat képviselnek. A 77 Elektronika Kft. által kifejlesztett automata vizeletüledék-vizsgáló készüléknek a használatához szükséges műanyag küvetták gyártása történik a aLapostelki úton álló balatonfüredi részlegben, ahol forgácsolt alkatrészgyártás is zajlik.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004