Oldal kiválasztása

Milliárdok a balatoni szálláshelyekre

Szerző: | 2019-01-29.

Több mint hétszáz szálláshely fejlesztési igényt tartalmazó pályázatot támogatott a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program első ütemében. A közel 45 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás célja a turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó szálláshelyek minőségi fejlesztése. A balatoni régióban jelentős fejlesztések kezdődhetnek.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési csomaggal minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja valósulhat meg a vidéki Magyarországon – ígéri a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A program keretében 2030-ig 300 milliárd forint szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg az országban, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

Az MTÜ most több mint 700 pályázattal kapcsolatban hozott támogatói döntést, – panziók, szállodák felújítása, bővítése illetve építése valósulhat meg a milliárdokból.
A program elsősorban a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelését, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítését támogatja.

Az elnyert támogatások jellemzően 20 és 50 millió forint között ingadoznak, de mintegy húsz pályázó prémium minőségű fejlesztéseire ennél lényegesen nagyobb támogatást kapott. Keszthelyen, Siófokon, Szántódon, Hévízen, Tihanyban is jelentős szállásfejlesztések valósulhatnak meg.
Balatonfüred is érintett a programban, több mint 2,5 milliárd forintnyi támogatás érkezik a városba. Tizennégy panzió megújulhat, lesz szálloda fejlesztés, (a Silver Hotel 137 millió forint támogatást nyert,) a Zelna Borászat új, 12 szobás panziót épít, a legnagyobb beruházás pedig az 1,7 milliárd forintból a kemping területén épülő, vízparti, 66 szobás, négycsillagos új hotel lesz.

Az MTÜ honlapján megtalálható a támogatott pályázatok teljes listája.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 14 éves futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg, minőségi szintet léphet a szektor. A konstrukció keretében olyan beruházások támogatására nyílik mód, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart