Milliárdok a balatoni szálláshelyekre

Több mint hétszáz szálláshely fejlesztési igényt tartalmazó pályázatot támogatott a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program első ütemében. A közel 45 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás célja a turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó szálláshelyek minőségi fejlesztése. A balatoni régióban jelentős fejlesztések kezdődhetnek.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési csomaggal minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja valósulhat meg a vidéki Magyarországon – ígéri a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A program keretében 2030-ig 300 milliárd forint szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg az országban, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

Az MTÜ most több mint 700 pályázattal kapcsolatban hozott támogatói döntést, – panziók, szállodák felújítása, bővítése illetve építése valósulhat meg a milliárdokból.
A program elsősorban a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelését, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítését támogatja.

Az elnyert támogatások jellemzően 20 és 50 millió forint között ingadoznak, de mintegy húsz pályázó prémium minőségű fejlesztéseire ennél lényegesen nagyobb támogatást kapott. Keszthelyen, Siófokon, Szántódon, Hévízen, Tihanyban is jelentős szállásfejlesztések valósulhatnak meg.
Balatonfüred is érintett a programban, több mint 2,5 milliárd forintnyi támogatás érkezik a városba. Tizennégy panzió megújulhat, lesz szálloda fejlesztés, (a Silver Hotel 137 millió forint támogatást nyert,) a Zelna Borászat új, 12 szobás panziót épít, a legnagyobb beruházás pedig az 1,7 milliárd forintból a kemping területén épülő, vízparti, 66 szobás, négycsillagos új hotel lesz.

Az MTÜ honlapján megtalálható a támogatott pályázatok teljes listája.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 14 éves futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg, minőségi szintet léphet a szektor. A konstrukció keretében olyan beruházások támogatására nyílik mód, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.