Oldal kiválasztása

Európa Balatonfüreden kezdődik

Szerző: | 2019-02-06.

Európa Balatonfüreden kezdődik - ezzel a címmel rendezi meg a Régiók Bizottsága az Európai Néppárt Helyi párbeszédek sorozatának fórumát Balatonfüreden. A helyi elvárásokat megfogalmazó rendezvényen előadást tart dr. Navracsics Tibor, oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos, Takács Szabolcs, az Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár.

Az EPP Helyi Párbeszédek eseménysorozat szerte Európában zajlik, azzal a szándékkal, hogy a helyi ügyek megvitatásával közel hozzák egymáshoz a polgárokat és az Európai Néppárt vezetőit. Az EU a polgárok véleményére kíváncsi: mit várnak az EU-tól, és hogy az EU miként válhat még hasznosabbá számukra, – a fórum egy lehetőség arra, hogy az uniós politikákban figyelembe vegyék a helyi elvárásokat.

A 2019-es európai parlamenti választásokat előkészítő, helyi szintű fórumokon megfogalmazott javaslatok, észrevételek az Európai Parlament elé illetve a Régiók Bizottságának EPP frakciójához kerülnek. A sorozat célja, hogy a helyi, regionális, nemzeti és európai szintű politikai vezetők nyílt vitát folytassanak a polgárokkal a helyi problémákról valamint az EU által kínált lehetőségekről.

A február 18-án, hétfőn, 10 órától, Balatonfüreden, a Füred Hotelben rendezendő fórumon Navracsics Tibor a Balaton térségét is érintő aktualitásokról, javaslatokról beszél, míg Takács Szabolcs, az EU-s és nemzetközi együttműködések lehetőségei a balatoni települések és a térség számára címmel tart előadást.
A kerekasztal beszélgetéssel záruló rendezvényen Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, Balatonfüred polgármestere mond köszöntő beszédet.

Az Európai Néppárt balatonfüredi fórumát a Régiók Bizottsága Balatonfüred
önkormányzatával közösen szervezi.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004